Τι κι’ αν στο Ντουμπάι δεν ισχύουν απαγορευτικά μέτρα για τον κορωνοιό! Τι κι’ αν η έννοια της κοινωνικής αποστασιοποίησης ουσιαστικά δεν υφίσταται και στην πράξη έχει καταργηθεί αφού ακόμη και η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική!!! Τι κι’ αν στο Εμιράτο του πλούτου, της χλιδής και της αραβικής υπερβολής μετράνε καθημερινά κρούσματα και θανάτους από κορωνοιό!

Δυστυχώς στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν! Τα ίδια και τα ίδια! Και επί του προκειμένου οι ίδιοι και οι ίδιοι!

Την ώρα που η Ελλάδα μέσα από πλειάδα μέτρων είναι αποκλεισμένη, σε καθεστώς λοκ ντάουν και η ελληνική οικογένεια γιόρτασε πρωτοχρονιά με μόνο μια ακόμη οικογένεια και τούτο υπό καθεστώς αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας, υπήρξαν κάποιοι …ασυνείδητοι! Που όχι μόνο επέλεξαν να εορτάσουν το νέο χρόνο σε περιβάλλον απολύτως απροστάτευτο από τον κορωνοιό θέτοντας σε κίνδυνο τους συμπολίτες τους με την επιστροφή τους από το Εμιράτο στη χώρα μας! Αλλά αποφάσισαν να προκαλέσουν την έγκλειστη κοινωνία με φωτογραφίες στα social media όπου ουσιαστικά καυχιόνταν με χορούς και πανηγύρια χωρίς ντροπή πως μέσα από την οικονομική άνεση την προσωπική ή αυτή που σπόνσορες τους παρείχαν, απολάμβαναν – έστω απολύτως απροστάτευτοι- όλα όσα ο ελληνικός λαός στερείται!!!

Για να είμαστε ειλικρινείς έκπληξη δεν υπάρχει. Τους ξέρουμε! Από την καλή και την ανάποδη! Πρόκειται για τους γνωστούς μαϊντανούς της Αθήνας που μετατράπηκαν εν μέσω Κορωνοιού σε μαϊντανούς του Ντουμπάι! Λαμόγια, δήθεν επιχειρηματίες, προικοθήρες, ψευτονταβατζήδες, ξεφωνημένες αδερφές, σελέμπριτι της … πλάκας, βίζιτες και ψευτομοντέλες δίπλα σε ξεπερασμένους και φαλιρισμένους! Ένας αχταρμάς ξεπεσμένων, περιθωριακών και λιμοκοντόρων του φαίνεσαι που λόγω της ένδειας ιλουστρασιόν περιοδικών και κοσμικών στηλών αποφάσισαν να βγάλουν τα απωθημένα τους στο χρυσό Εμιράτο, με το αζημίωτο για ορισμένους-ες! Η δουλειά δεν είναι ντροπή άλλωστε!

Ντροπή είναι να προκαλείς μια ολόκληρη κοινωνία σε ώρες κρίσιμες και στιγμές μοναχικές! Ντροπή είναι να καυχιέσαι ότι διασκεδάζεις υπέρμετρα, χωρίς όριο την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, μη καταβολής ενοικίων, με τα εμπορικά μαγαζιά και πάλι κλειστά και την εστίαση κατεστραμμένη!

Ντροπή είναι να ζεις και να λειτουργείς στην ασυδοσία, χωρίς την έννοια του μέτρου και τούτο να το διαφημίζεις και να το προμοτάρεις σε μια τραυματισμένη κοινωνία για να δείξεις ότι διαφέρεις, ότι ξεχωρίζεις, ότι απολαμβάνεις αυτό που για όλους τους άλλους είναι απαγορευμένο!

Ντροπή είναι να μην έχεις κανένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες και τη χώρα σου και να διασκεδάζεις σε ένα Εμιράτο με καθημερινά κρούσματα χωρίς ίχνος προστασίας, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις, χωρίς προφυλάξεις!!!

Και μετά να επιστρέψεις σαν να μην τρέχει τίποτα!!! Με το αεροπλάνο της …γραμμής, πρώτη θέση, χωρίς τεστ, χωρίς ασφάλεια! Να επιστρέψεις δηλαδή ως κινούμενη βόμβα, και να μετατρέψεις την Αθήνα σε νέο Μπέργκαμο! Και όλοι εμείς οι αφελείς, που πειθαρχήσαμε στον εγκλωβισμό από αίσθημα ευθύνης και από συνειδητή απόφαση να αντισταθούμε στη λαίλαπα του κορωνοιού, θα καταστούμε και …κερατάδες και δαρμένοι!

Ως εδώ με δαύτους! Όλα τα σαπρόφυτα της δήθεν καλής κοινωνίας της Αθήνας και της Μυκόνου που το μόνο που έχουν να επιδείξουν στη διαδρομή τους είναι το ψέμα, η απάτη, η λαμογιά, το νταραβέρι, η πουστιά, το νταβατζιλίκι (κυριολεκτικά)! Φθάνει πια με τα νούμερα των κοσμικών στηλών που από το απόλυτο τίποτα κάποιοι τους μεταμόρφωσαν σε … διάσημες προσωπικότητες.

Και επιβάλλεται, για να τελειώνουμε, η κυβέρνηση να τους θέσει υπό αυστηρή καραντίνα και περιορισμό με την άφιξη τους. Όταν κλείνεις 10 μέρες σε καραντίνα τα παιδάκια που φοιτούν στην Αγγλία και δεν τους επέτρεψες να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έξω από τα σπίτια τους είναι άδικο και μεροληπτικά επικίνδυνο να αφήσεις τους μαϊντανούς του Ντουμπάι λιγότερο από 14 μέρες καραντίνα, όχι στα σπίτια τους για να την κοπανάνε αλλά σε υπό επίταξη κρατικό χώρο που θα φρουρείται!

Αν δεν το κάνετε κύριοι πρωθυπουργέ, Κικίλια, Χαρδαλιά, Κοντοζαμάνη, Χρυσοχοΐδη είστε απολύτως υπεύθυνοι ότι αποκρύπτετε και συγκαλύπτετε ένοχες πράξεις κατά της υγείας και της ασφαλείας της χώρας και του Έλληνα πολίτη! Έτσι απλά! Ωμή παραβίαση των νόμων του κράτους που εσείς νομοθετήσατε και με βάση αυτούς σχηματίζονται κατηγορητήρια, συλλήψεις και αυτόφωρα εν μέσω Κορωνοιού!