Με στόχο να ομορφύνει η Αθήνα, πέντε γνωστοί καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα μεγάλο graffiti στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης. Οι Έλληνες street artists Blaqk, Jamer, Kez, Same84 και ο Ιταλός, 2501, άφησαν το «αποτύπωμά» τους σε περίπου 6 μέτρα από τα συνολικά 30 που τους διατέθηκαν. Η καλλιτεχνική παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες και αρκετοί είχαν την ευκαιρία να τους απολαύσουν «εν δράσει».

Η εικαστική παρέμβαση τελέστηκε υπό με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων ο οποίος διέθεσε τον τοίχο για τον σκοπό αυτό στην πολύ γνωστή ομάδα «UrbanAct», υπεύθυνη για τη διοργάνωση και την επιμέλεια. Η “UrbanAct” έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία ανάλογες παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο.

«Καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, από τη μία πλευρά να καθαρίσουμε τις μεγάλες επιφάνειες της πόλης από τη μουτζούρα και την κακή αισθητική και από την άλλη πλευρά, να δημιουργήσουμε χώρους όπου μπορούν να εκφράζονται όλοι οι καλλιτέχνες που δίνουν χρώμα και φως με τα έργα τους. Οργανωμένα και συντονισμένα, υιοθετούμε καλές πρακτικές που δοκιμάστηκαν σε μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων σε μεγάλους τοίχους της πρωτεύουσας σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με στόχο το επόμενο διάστημα να απλωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα και διαφορετικά σημεία της πόλης. Έτσι, οι street artists που έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν μαζί του για να ομορφύνουν την πόλη θα μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στήριξε ενεργά την δράση αυτή και με οικονομικούς πόρους ενώ η συγκεκριμένη υλοποιήθηκε παράλληλα και με την έκθεση “2×2 The GrIt” στην TheProjectGallery που θα λειτουργεί μέχρι και την 1 Νοεμβρίου.