Ριζικά ανανεώνεται ο στόλος των απορριμματοφόρων οχημάτων και των κάδων ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων. Εξοπλίζεται με 27 σύγχρονα οχήματα και 4.000 κάδους.

Η δημοτική αρχή της πόλης των Αθηνών αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Με σύμβαση συνεργασίας, που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ), Ιωάννης Ραζής, η πόλη αποκτά 27 υπερσύγχρονα νέα απορριμματοφόρα ανακυκλώσιμων υλικών και 4.000 νέους αλλά και πλήρως ανακατασκευασμένους μπλε κάδους κι έτσι συνολικά θα φτάσουν τους 6.000 σε όλη την Αθήνα.

«Για να μπορέσεις να σχεδιάσεις ένα  αποτελεσματικό και ευρύ πρόγραμμα ανακύκλωσης, πρέπει να διαθέτεις εξοπλισμό. Η Αθήνα, επιτέλους, αποκτά τον απαραίτητο εξοπλισμό που μας δίνει τα εφόδια να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο. Την ουσιαστική ανακύκλωση. Την ανακύκλωση στην πράξη που γίνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε τέτοια κλίμακα και τόσο οργανωμένα. Και το σχέδιό μας είναι σαφές και ξεκάθαρο. Ήρθε η στιγμή να αποκτήσει η ανακύκλωση πρωταγωνιστικό ρόλο με πραγματικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα της Αθήνας, σε κάθε γειτονιά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με τον ανανεωμένο κι ανακατασκευασμένο στόλο δημιουργείται ένα εκτεταμένο δίκτυο κάδων και εκσυγχρονίζεται ο στόλος οχημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ο οποίος θα ενισχυθεί με 15 μεγάλα, 6 μεσαία και 6 μικρότερα απορριμματοφόρα.

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση, δήμος και ΕΕΑΑ, θα υλοποιούν από κοινού κάθε χρόνο ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης. Η ΕΕΑΑ θα διαθέσει στα νοικοκυριά δωρεάν τσάντες για τη διευκόλυνση της διαδικασίας συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ ο δήμος Αθηναίων θα συνδράμει με τη διανομή πόρτα-πόρτα ενημερωτικού υλικού, θα παρουσιάσει τις δράσεις μέσω διαφημιστικών σποτ στα μέσα ενημέρωσης. Θα τοποθετήσει επίσης αφίσες σε στάσεις λεωφορείων, δημοτικών κτιρίων κ.α. ενώ ανάλογες δράσεις θα παρουσιαστούν σε σχολεία και θα πραγματοποιηθούν και μια σειρά εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους.

Σε πρώτο στάδιο ο Δήμος θα τοποθετήσει τους 2.000 νέους κάδους, ενώ το 2021 θα επισκευάσει ακόμη 2.000 οι οποίοι έχουν φθαρεί από τα χρόνια. Οι κάδοι θα διαθέτουν κάρτα αναγνώρισης και ταυτοποίησης, ενώ σε περιπτώσεις βανδαλισμού και εμπρησμού θα αντικαθίστανται άμεσα  από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης ΑΕ.

Το 2021 θα είναι έτος ανακύκλωσης για την πρωτεύουσα.