ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ19: Είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης και η πρώτη ελληνική ομάδα που σε επίπεδο συλλόγων κατακτάει ευρωπαικό κύπελλο, το Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων ή Youth League, όπως ονομάζεται. Στα 9 χρόνια ιστορίας του θεσμού δεν το έχει κατακτήσει μέχρι τώρα ιταλική ομάδα κι αυτό μόνο φτάνει για να καταδείξει την αξία της επιτυχίας των ερυθρόλευκων. Με την ομάδα του κόουτς Συλαϊδόπουλου να το κατακτάει αήττητη, αποκλείοντας στην διαδρομή 3 ιταλικές (την πρωταθλήτρια Λέτσε, την Ίντερ και την Μίλαν), δυο γαλλικές (Λανς, Ναντ) και την Μπάγερν Μονάχου κι ενώ είχε σε όλα τα παιχνίδια την ίδια ενδεκάδα με τις μοναδικές αλλαγές στα πρόσωπα να γίνονται λόγω καρτών ή τραυματισμών! Μια η Εθνική το 2004 και ένας ο Ολυμπιακός στην Κ19, έχουν κατακτήσει τα μοναδικά ευρωπαϊκά κύπελλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλάμε για δυο κατορθώματα/οι δυο top επιτυχίεςτου αθλήματος. Όσον αφορά στους πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας ο Συλαϊδόπουλος την νέα σεζόν θα προβιβαστεί ως άμεσος συνεργάτης του Μεντιλίμπαρ και σίγουρα οι Χάμπος Κωστούλας/Κουτσίδης/Μουζακίτης/Παπακανέλος θα είναι μαζί του στην πρώτη ομάδα!!

ΚΟΥΤΣΙΔΗΣ/ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ: Είναι τα δυο μεγάλα αστέρια του Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, που πριν ακόμη το… έπος της Νιόν είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ . Συγκεκριμένα, για τον Κουτσίδη -που ο Μεντιλίμπαρ τον πήρε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν στο πάγκο στο ματς με την Φενέρ λόγω απουσίας του Ρέτσου ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο πρώτο ματς κόντρα στην Άστον Βίλα αφού ο Ντόι είναι τιμωρημένος- την προηγούμενη 2ετία Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και Μπενφίκα προσπάθησαν να τον κάνουν δικό τους. Μάταια αφού ο Ολυμπιακός είτε καιροφυλακτούσε, είτε δεν ενέδωσε. Σύμφωνα δε με τον μανατζερικό μύθο, οι «αετοί» τον είχαν ανεβάσει μυστικά στην Λισαβώνα αλλά τελικά η… αρπαγή αποφεύχθηκε. Μάλιστα επειδή τα έμαθαν στον Ολυμπιακό υπήρξε ρήξη και με τον ομογενή (από την Σουηδία) ατζέντη του “δίμετρου” Δραμινού στόπερ, o oποίος άλλαξε τελικά μανατζερική στέγη και κατέληξε στον Πασχάλη Τουντούρη (ομόσταβλος με τον… Κουλιεράκη).

ΧΑΜΠΟΣ: Αυτόν και τον μεγαλύτερο αδερφό του, που παίζει στόπερ, ο Ολυμπιακός τον άρπαξε κυριολεκτικά μέσα από την αγκαλιά του ΠΑΟΚ. Βέβαια για τον 17χρονο (τα κλείνει 30 Μαΐου) σέντερ φορ γινόταν και τώρα ακόμη περισσότερο ένας χαμούλης στα scouting department ακόμη και των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ. Σύμφωνα με τους διεθνείς σκάουτς ο Χάμπος Κωστούλας είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα, στις ηλικίες αυτές και ίσως ο μοναδικός για τον οποίο δείχνουν σίγουροι πως μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα. Αν δεν ήταν Έλληνας και ήταν Ιταλός η σημερινή χρηματιστηριακή του αξία δεν θα ήταν 400.000 ευρώ αλλά … 10.000.000 ευρώ! Όσα δηλαδή «υπολογίζεται» η αξία του κατά 10 μήνες νεότερου του, Ιταλού σέντερ φορ της Μίλαν, Φραντσέσκο Καμάρντα. Μιλάμε για τρελή υπεραξία, που δεν δικαιολογείται στην σύγκριση του με τον Κωστούλα (χρηματιστηριακά υπάρχει διαφορά … 9.600.000 ευρώ)! Ακόμη πάντως και οι… ποδοσφαιρικά σωβινιστές Ιταλοί μετά τον τελικό παραδέχτηκαν/αναρωτιόντουσαν : ” αν ο Καμάρντα κάνει 10 εκατομμύρια, ο Κωστούλας, που ήταν ανώτερός του, πόσα παραπάνω πρέπει να κάνει;”!!! Η Μπάγερν Μονάχου πάντως, που είχε ενδιαφερθεί πριν απο μερικούς μήνες λέγεται πως πρόσφερε +2 εκατομμύρια στον Ολυμπιακό αλλά δεν τον συγκίνησε. Γενικότερα το προτζεκτ Χάμπου Κωστούλα το έχει… αναλάβει ο Μαρινάκης!!

ΑΕΚ: Μπορεί να κορυφώνεται η μάχη στα play off, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μεταγραφικά κοιμάται. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την ελληνική πιάτσα agents περιμένει αισιοδοξώντας για την τελική απάντηση του Γιαννούλη στην επίσημη, σούπερ πρόταση που του κατέθεσε (σχεδόν 1.100.000 ετησιως), ο Μπάλντοκ έχει «κιτρινίσει» ενώ θα αποκτηθεί κι ένας εκ των Μαντί Καμαρά -Ιν Μπεόμ Χουάνγκ για τα χαφ (και με τους δυο υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις). Ο Αφρικανός βέβαια μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, ο Νοτιοκορεάτης όμως, έχει συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα και buy out +5.000.000.

Διαβάστε ακόμη: