Άστατος αναμένεται ο καιρός το Πάσχα, με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής να κάνουν λόγο για ιδιαίτερα ευμετάβλητες καιρικές συνθήκες ενώ όσο πλησιάζουμε στις ημέρες εκείνες θα είναι όλο και πιο ξεκάθαρο τι θα ισχύει.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολογικών μοντέλων, τόσο την Μεγάλη Εβδομάδα όσο και προς το τέλος της- δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα- άστατο αναμένεται να είναι το καιρικό μοτίβο με πιθανότητες βροχής.

Πάσχα καιρός – Μαρουσάκης: Θα υπάρξουν κάποιες κακοκαιρίες με βροχές

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα υπάρξουν κάποιες κακοκαιρίες με βροχές. Δεν αποκλείεται κοντά στο Πάσχα, το Μεγάλο Σάββατο να υπάρξει νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και με θερμοκρασίες χαμηλότερες και πιο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. «Δεν φαίνεται κάποια ακραία κατάσταση, κάποια ακραία κακοκαιρία», είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν γύρω στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, συμπληρώνοντας ότι οι μπόρες βγαίνουν συνήθως τις μεσημεριανές ώρες.

Πάσχα καιρός – Αρνιακός: Δεν αποκλείονται οι βροχούλες

Από την πλευρά του, ο Τάσος Αρνιακός, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, τόνισε πως δεν αποκλείονται οι βροχές. «Τις βροχές δεν τις αποκλείουμε, θα έχουμε τον γνωστό πασχαλιάτικο καιρό που είναι άστατος. Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο μπορεί να έχουμε βροχές, την Κυριακή ιδιαίτερα στις ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να έχουμε βροχούλες. Θα έχουμε έναν παραδοσιακό καιρό το Πάσχα όπως όλα τα χρόνια, δεν φαίνεται κάτι ακραίο» είπε χαρακτηριστικά.

Πάσχα καιρός – Γιαννόπουλος: Μέχρι την Πρωτομαγιά δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερα βροχές

«Αν και το πώς θα είναι ακριβώς ο καιρός δεν το ξέρουμε, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται ανάμεσα σε 26 και 28 βαθμούς Κελσίου ενώ μέχρι την Πρωτομαγιά δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερα βροχές» λέει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Πάσχα καιρός – Κολυδάς: Δεν θα υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασιακές ακρότητες

«Οι αποκλίσεις των θερμοκρασιών στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (στη στάθμη των 850 hPa, σε ύψος 1500m από την επιφάνεια) μας δείχνουν ότι μετά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη, ο καιρός και πάλι θα ζεστάνει, οδεύοντας προς το Πάσχα. Δεν θα υπάρχουν όμως μεγάλες θερμοκρασιακές ακρότητες όπως αυτές που βιώσαμε το προηγούμενο 15νθήμερο» είχε γράψει επίσης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Θοδωρής Κολυδάς την περασμένη εβδομάδα.

Πάσχα καιρός – Καντερές: Είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Καντερές σε ανάρτησή του πριν από μερικές ημέρες, είχε τονίσει πως είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού.

Διαβάστε ακόμη: