Η Νέα Δημοκρατία θα επαναφέρει στο προσκήνιο την καθαρή στρατηγική της αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση και όχι από βραχύβια σχήματα συνεργασίας, επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση στην περίπτωση κατά την οποία στις δεύτερες εκλογές η ΝΔ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει το όριο της αυτοδυναμίας.

Οργή Καραμανλή

Μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θα πάρει ο Κ. Αχ. Καραμανλής τις τελικές αποφάσεις για το αν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.

Ο ίδιος εμφανίζεται οργισμένος, τόσο με το Μαξίμου όσο και με κάποια εξαπτέρυγα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, τα οποία επιχειρούν να διαμορφώσουν κλίμα αποπομπής του από τα ψηφοδέλτια.

Αγωνία για τον… χρησμό

Αγωνία επικρατεί στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο ο Βούδας της Ραφήνας να προβεί σε κανέναν νέο χρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Καραμανλής πρόκειται μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο να συμμετέχει σε μια παρουσίαση βιβλίου που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο δε Προκόπης ο οποίος ελλείψει αντικειμένου αναζητεί παίχτες από την Γ΄ Εθνική για να ενισχύσει τη Δεξιά διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας κάνει μεταγραφές …«αεροδρομίου» με τους για τους Άρη Σπηλιωτόπουλο, Κρινιώ Κανελοπούλου, Χρήστο Ζώη και Ευάγγελο Αντώναρο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι επάνω του και δεν αποκλείεται όπως έγινε με τις υποκλοπές να το ρίξει και πάλι στις μαντινάδες.

Η αποχή Δένδια φέρνει εκνευρισμό

Εκνευρισμό προκαλεί στο Μαξίμου η εξαφάνιση του Νίκου Δένδια, ο οποίος αποφεύγει επιμελώς να εμφανιστεί στα Μέσα Ενημέρωσης για να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ο Νίκος Δένδιας έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του αποκλειστικά σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που δεν προκαλούν πολιτικό κόστος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απέχει διακριτικά και από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ενόχληση για το πρωτοσέλιδο

Ενόχληση όμως προκάλεσε στο Μαξίμου και το πρωτοσέλιδο άρθρο της «Καθημερινής» που προέτρεπε την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Βέβαια, η εφημερίδα του Φαλήρου γνώριζε πολύ καλά, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί αφού το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ευεργετικές τροπολογίες που αφορούν εκατομμύρια πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα