Οι ευρωπαϊκές αγορές βρέθηκαν χαμηλότερα στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης γι αυτή την εβδομάδα, μετά τις αντίστοιχες κινήσεις των μετοχών σε Ασία-Ειρηνικό, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια εβδομάδα αποφάσεων της Αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,9% στις νωρίς το απόγευμα, με όλους τους κλάδους σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής και η τεχνολογία οδήγησαν σε απώλειες, καθεμία με πτώση 1,7%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7675.95 μονάδες αρνητικός κατά 0,46%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,80% στις 15766.62 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 1,18% στις 7291.89 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28652.3 μονάδες μειωμένος κατά 0,84%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9512.4 μονάδες αρνητικός κατά 0,39%.

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Ενώ οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, θα παρακολουθούν στενά για να κατανοήσουν καλύτερα τη στάση της κεντρικής τράπεζας στον πληθωρισμό.

Εν τω μεταξύ η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της για τη συνεδρίαση πολιτικής της 5ης Σεπτεμβρίου την Τρίτη και την Παρασκευή, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ολοκληρώσει τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής. Κατά τα άλλα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα βασικά επιτόκια δανείων την Παρασκευή.

Βουτιά της Societe Generale κατά 6% μετά τη δέσμευση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου για μείωση κόστους

Οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης εισηγμένης τράπεζας της Γαλλίας Societe Generale σημείωσε πτώση άνω του 6% στις αρχές του εμπορίου, αφού ο CEO Slawomir Krupa ανακοίνωσε το πρώτο του στρατηγικό σχέδιο.

Ο Krupa, ο οποίος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος τον Μάιο, δεσμεύτηκε να μειώσει το κόστος για να αυξήσει τα κέρδη έως το 2026.

Διαβάστε ακόμη: