Οφείλω να ομολογήσω ότι μου έχει προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό το γεγονός, πώς και γιατί όλοι αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι – ερευνητές, που δήθεν κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον, ενασχολούνται ενεργά με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με τις εταιρίες τους εκτός Ελλάδος, αντί να επιδείξουν ενδιαφέρον και να ρίξουν το βάρος των «δημοσιογραφικών» ερευνών τους σε επιχειρηματίες διαπλεκόμενους και κρατικοδίαιτους, που αναλαμβάνουν έργα και προμήθειες του Δημοσίου εκατοντάδων εκατομμυρίων, για να μην πω δισεκατομμυρίων ευρώ!
Προφανώς και δεν πρόκειται για δημοσιογράφους – ερευνητές που ασκούν το λειτούργημα, αλλά για ντελιβεράδες ξένων πρεσβειών, ψεύτο – πράκτορες της χειριστής υποστάθμης, που διαχρονικά κινούνται στο βούρκο και τη λάσπη του περιθωρίου, των «συμβολαίων» και των εκβιασμών, πασπαλισμένων με χρυσόσκονη δήθεν εγκυρότητας, με τις πλάτες μεγαλοδημοσιογράφων που παίζουν προσωπικά παιχνίδια εξουσίας και διαφόρων άλλων νταβατζήδων και νταραβεριτζήδων που ανακατεύουν την τράπουλα και πουλάνε υπηρεσίες!
Ας μην αυταπατώνται: όταν η σκόνη κάτσει, που θα κάτσει, τότε το πουλόβερ θα αρχίσει να ξηλώνεται … Και εκεί θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος! Ο τελικός απολογισμός για τη σκευωρία, τη συνωμοσία, τα αδειάσματα, τις ρουφιανιές, τις προδοσίες, τις συμμορίες των δήθεν τιμητών της κάθαρσης!!!

Όταν η ναυαρχίδα της δεξιάς παρέχει «φως, νερό, τηλέφωνο» (μαζί με παρέμβαση στις Ανεξάρτητες Αρχές) σε επιχειρηματίες, παράγοντες και πάσης φύσης ενδιαφερόμενους!

Διάβασα πριν από λίγο καιρό με ενδιαφέρον σε καθημερινή εφημερίδα της συντηρητικής παράταξης, ένα άρθρο που αναφερόταν στις τράπεζες, οι οποίες όπως πολύ σωστά υποστηρίζει το σχετικό κείμενο, μετατρέπονται σε σούπερ μάρκετ και εκτός από τραπεζικά προϊόντα θα πωλούν ενέργεια και τηλεφωνία. Και ίσως στο μέλλον έρθουν και σε συμφωνία με αυτά τα σαίνια της ΕΥΔΑΠ και πουλάνε και νερό …της βρύσης!
Ωστόσο βάσει της γνώσης των πραγμάτων από μέσα, ξέροντας δηλαδή πρόσωπα και καταστάσεις, για τα οποία βοά η πιάτσα, ίσως οι τράπεζες να πήραν ως παράδειγμα την καλή εφημερίδα πριν προχωρήσουν σε διεύρυνση των παροχών τους προς το πελατολόγιο τους.
Γιατί η αλήθεια είναι πως μέσα από την δημοσιογραφική προσέγγιση και τις σχέσεις με τους θεσμούς, την δικαιοσύνη και τα συστήματα, πρόσωπα μέσα από την εφημερίδα πωλούσαν επί χρόνια «φως, νερό, τηλέφωνο»!!!! Υπό την ανοχή ή και καθοδήγηση υψηλά ιστάμενων…
Διαπλοκή με κρατικούς οργανισμούς, υπηρεσίες προς τρίτους, νταραβέρια και εξυπηρετήσεις, ιδιότυπες σχέσεις με επιχειρηματίες, άκρες, προσβάσεις και επιρροές σε θεσμικούς λειτουργούς ανεξάρτητων αρχών!
Η αλήθεια επομένως είναι πως δεν πρωτοπόρησε η τράπεζα στην πώληση ενέργειας και τηλεφωνίας στο πελατολόγιο της, αλλά πρώτη η έγκυρη εφημερίδα ήταν που παρείχε «φως, νερό, τηλέφωνο» στους αναγνώστες της και όχι μόνο…

Το αδελφάτο των τραπεζών: Ένα μάτσο από «λούγκρες» με «λευκά κολάρα» είχαν μετατρέψει με τις ευλογίες της προηγούμενης κυβέρνησης την τράπεζα σε «κλουβί με τις τρελλές»!

Επειδή στις μέρες μας κορυφαίο θέμα στην ειδησεογραφία έχει αναδειχθεί η σεξουαλική παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους και ιδίως η κατάχρηση εξουσίας ομοφυλοφίλων που από τις θέσεις ισχύος που κατείχαν ασκούσαν ψυχολογική βία ή ακόμη και αποπλανούσαν υφιστάμενους τους είτε μέσω απειλών, είτε υποσχέσεων για εργασιακή ανέλιξη, διερωτώμαι αν τυχόν φαινόμενα τέτοια έχουν παρατηρηθεί στο τραπεζικό σύστημα!!!
Γιατί η αλήθεια είναι πως στην πιάτσα ακούσθηκε με ένταση, πως σε συστημική τράπεζα, ένα δήθεν τεχνοκρατικό αδερφάτο που επί προηγούμενης κυβέρνησης είχε το απόλυτο κουμάντο, είχε μετατρέψει το πιστωτικό ίδρυμα σε «κλουβί με τις τρελές»!!!
Όποιος δεν ήταν μέλος του «θιάσου» και δεν ταυτιζόταν με τις διαθέσεις του πρωταγωνιστικού δίδυμου, τον έτρωγε το μαύρο σκοτάδι! Και εκτός από τα διαβόητα τρελά αγόρια της τραπεζικής εξουσίας, ισχυρός πόλος είχε αναδειχθεί και ο περίφημος «κουμπάρος» της παρέας, που έτρωγε με δέκα μασέλες, παριστάνοντας την εθνική «προξενήτρα», όταν φυσικά δεν περιδιάβαινε το Ζάππειο για να συγχρωτίζεται με νεαρούς Αλβανούς τις απογευματινές και βραδινές ώρες!
Αυτά προς το παρόν, αναμένοντας να ανοίξουν στόματα! Όχι αυτά που … μπενάβουν τα καλιαρντά!!! Τα άλλα…

Όταν ο πρέσβης υπερδύναμης πήγε να χρεώσει 11.000 ευρώ το κεφάλι, τους καλεσμένους, επιχειρηματίες και παράγοντες, στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας!

Μαθαίνω ότι, μείζον εσωτερικό διπλωματικό ζήτημα δημιουργήθηκε με πρέσβη υπερδύναμης στην Αθήνα, που παρολίγον να του κοστίσει ακόμη και την θέση του!!! Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, ο πρέσβης διοργάνωσε προ ολίγου καιρού απογευματινό κοκτέιλ γνωριμίας στην οικία του στο κέντρο της Αθήνας με προσκεκλημένους επώνυμους επιχειρηματίες και παράγοντες της ελληνικής σκηνής! Το γεγονός αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό, καθώς διανεμήθηκαν – επιλεκτικά είναι η αλήθεια- φωτογραφίες από την εκδήλωση στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας!
Εκείνο ωστόσο που δεν έγινε γνωστό είναι ότι ο πρέσβης, κατόπιν παραίνεσης των στενών του συμβούλων με τα «μαύρα ράσα», που πλέον είναι μόνο νταραβεριτζήδες και όχι ιερείς, θέλησε να χρεώσει την κάθε πρόσκληση με το ποσόν των 11.000 ευρώ!!!
Το γεγονός αυτό, μόλις έγινε αντιληπτό από τους αξιωματούχους της πρεσβείας και τα πρόσωπα – κλειδιά της υπερδύναμης, σήμανε συναγερμό, καθώς η πρόσκληση αντί χρηματικού αντιτίμου, είναι παράνομη βάσει πρωτοκόλλου αλλά και των νόμων της μεγάλης χώρας, όταν πραγματοποιείται από δημόσιο ή διπλωματικό αξιωματούχο σε κρατικό έδαφος! Και η πρεσβευτική κατοικία θεωρείται επίσημο κρατικό έδαφος! Θα μπορούσε δηλαδή η πρόσκληση να γίνεται επί πληρωμή σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο, ή σε συνεδριακό χώρο, αλλά ποτέ στην πρεσβεία ή στην κατοικία του πρέσβη!
Εντέλει το διπλωματικό ατόπημα αποφεύχθηκε στο παραπέντε και οι επίσημοι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τα κοκτέιλ τους στον πανέμορφο και δροσερό κήπο του πρέσβη, χωρίς να πληρώσουν 11.000 ευρώ το κεφάλι, ο οποίος την τελευταία στιγμή γλύτωσε στην κυριολεξία την καρατόμηση και την επιστροφή στην πέραν του Ατλαντικού κατοικία του!
Αντιθέτως, την απόσυρση από την Ελλάδα και επιστροφή στην υπερδύναμη, δεν γλύτωσε ο «νταραβεριτζής με τα μαύρα ράσα», η απουσία του οποίου από την εκδήλωση στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας υπήρξε παραπάνω από εμφανής, προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά!
Βεβαίως έδωσε το «παρών» η διάδοχη κατάσταση! Αλλά αυτή είναι μια ιστορία – για γέλια και για κλάματα- με την οποία θα ενασχοληθούμε διεξοδικά προσεχώς…