Γίνεται λόγος πολύς- και δικαιολογημένα- για τον διαγωνισμό του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, όπου στις 4 Σεπτεμβρίου κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές από τα 4 υποψήφια σχήματα.

Από τους 9 υποψήφιους επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και είχε εγκριθεί η παρουσία τους στον διαγωνισμό, οι 5 τελικώς για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θα συμμετάσχουν, δημιουργώντας την ώρα τούτη έναν αρχικό προβληματισμό στη διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και τον συντονιστή της διαδικασίας που είναι η Goldman Sachs!

Καθώς οι 5 απουσίες δεν αφορούν μόνο διαχειριστές δικτύων αλλά και πολύ ισχυρά fund παγκοσμίως.

Υπό αυτό το πρίσμα η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών των 4 υποψηφίων παθητικών επενδυτών που διεκδικούν το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς συμμετοχή στο management, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το τίμημα που θα υποβληθεί θα κρίνει και την έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Την ώρα τούτη οι πληροφορίες που διαρρέουν οι 4 υποψήφιοι (CVC, KKR, First,Macquarie) λένε για υποβολή προτάσεων που θα φθάσουν το 1,5 δις.!

Και ότι τα νούμερα αυτά θα κρίνουν τον διαγωνισμό!

Μπορεί να είναι έτσι, μπορεί όμως να είναι και αλλιώς!

Γιατί το βέβαιον είναι πως ούτε η διοίκηση της ΔΕΗ, ούτε η Goldman Sachs θα δώσουν τη συγκατάθεση τους σε ένα σενάριο που δεν θεωρείται ιδανικό!

Οπότε, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι οι «αρμόδιοι» μπορεί να έχουν για τον ΔΕΔΔΗΕ δεύτερες σκέψεις…

Γιατί άλλο 4 υποψήφιοι και άλλο 9! Γεγονός που ανοίγει τη σκέψη και για άλλους δρόμους…