Τα μέλη του πιο δημοφιλούς συγκροτήματος K-Pop, οι BTS, ανακοίνωσαν πως θα επικεντρωθούν για λίγο στις σόλο καριέρες τους για να επιστρέψουν ως «πιο δυνατή μπάντα».

Οι σταρ της K-Pop ανακοίνωσαν την απόφασή τους κατά την διάρκεια του «Festa dinner», γιορτάζοντας την 9η επέτειο των BTS.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη του συγκροτήματος -RM, Jungkook, Jin, Jimin, Suga, J-Hope και V- θυμήθηκαν στιγμές τους και συζήτησαν για το μέλλον.

Η ανακοίνωση, που ξάφνιασε τους φαν του κορεάτικου boy band, ήρθε μέσα από ένα βίντεο που ανέβασαν στο YouTube, με το ετήσιο δείπνο τους που συνηθίζουν να κάνουν για την επέτειο της μπάντας.

Στο δείπνο αυτό, τα μέλη του σχήματος αναλύουν τους λόγους τους οποίους τους οδήγησαν να πάρουν αυτή την απόφαση μετά από μια σχεδόν δεκαετή κοινή πορεία, 5 δίσκους, πολλά ρεκόρ και τους ARMY, δηλαδή, τους «ταγμένους» φαν τους ανά τον κόσμο.

Ο Jimin είπε ότι το συγκρότημα πέρνα μια «δύσκολη κατάσταση». «Προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητά μας και αυτή είναι μια εξαντλητική και μακρά διαδικασία», εξήγησε.

Από την πλευρά του, ο RM είπε ότι ενώ είχαν πετύχει πολλά ως BTS, κάθε μέλος πρέπει να εξελιχθεί και να ωριμάσει ατομικά.

«Πάντα πίστευα ότι οι BTS ήταν διαφορετικοί από άλλα γκρουπ, αλλά το πρόβλημα με την K-pop και όλο το σύστημα των idol είναι ότι δεν σου δίνουν χρόνο να ωριμάσεις», είπε. «Πρέπει να συνεχίσεις να παράγεις μουσική και να συνεχίσεις να κάνεις κάτι», πρόσθεσε.

Ο τραγουδιστής τόνισε ότι τώρα ήθελε να αφιερώσει χρόνο για να σκεφτεί το μέλλον των BTS ως ομάδα και ως προσωπικότητες.

Τα υπόλοιπα μέλη συμφώνησαν, προσθέτοντας ότι το διάλειμμα ήταν μια δύσκολη απόφαση.

Οι BTS ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν ένα διάλειμμα και θα επικεντρωθούν στις σόλο καριέρες τους

Η Hybe, η εταιρεία δηλαδή που διαχειρίζεται τους BTS, έσπευσε να εξηγήσει πως οι BTS δεν σταματούν, απλά «τα μέλη τους θα επικεντρωθούν για την ώρα σε σόλο προτζεκτ».

Ο V είπε στους θαυμαστές ότι η ομάδα δεν χωρίζεται, προσθέτοντας ότι θα ξαναβρεθούν μαζί «αργότερα και όταν μαζευτούμε ξανά ως ομάδα, η συνεργασία δεν θα είναι όπως καμία άλλη».