search

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι!

Το…ισοζύγιο πλουσίων και φτωχών, γίνεται ολοένα και πιο ετεροβαρές

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι!

Συμβαίνει όχι μόνο διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα φυσικά.

Οι πλούσιοι, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και η διαπίστωση φυσικά δεν είναι κανενός είδους λαϊκισμός, μη σπεύσουν ορισμένοι.

Οι αριθμοί, δεν κάνουν ποτέ λάθος. Ακόμα ένα στοιχείο, στα καθ ημάς, που δείχνει ότι δεν πάμε καλά – πέραν της επίσημης παραδοχής ότι η ανάπτυξη του 2023 θα είναι ακόμα μικρότερη της αρχικά προβλεφθείσας – αποτελούν τα επίσημα στοιχεία από την “Εργάνη”: στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου φέτος δημιουργήθηκαν 67.202 λιγότερες θέσεις εργασίας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Αλλά και τα στοιχεία της συντηρητικής ΕΛΣΤΑΤ για την ακρίβεια, δείχνει ποιους πλήττει περισσότερο ο πληθωρισμός, όταν ο βασικός μισθός παραμένει καθηλωμένος πέριξ των 700 ευρώ.

Αλήθεια, ποιοι άραγε θησαυρίζουν στη χώρα μας αυτές τις πολύ δύσκολες έως τραγικές για πολλούς περιόδους;

Μπορεί ο καθένας να έχει στο μυαλό του 5-10 ονόματα, αλλά γιατί δεν τα μαθαίνουμε πλέον επίσημα, όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές χώρες;

Κάποτε, από το 1980 και μετέπειτα, το υπουργείο Οικονομικών, θα το θυμάστε οι παλαιότεροι, έδινε λίστα, πίνακα στη δημοσιότητα με τα ονόματα των φορολογούμενων, που είχαν τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

Προφανώς, δε…χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιοι αυξάνουν τους λογαριασμούς τους με εκατομμύρια, αρκεί απλώς να ξέρουμε ότι συμβαίνει και πέραν τούτου ουδέν… (Άραγε, εκείνη η Διεύθυνση Μεγάλου Πλούτου υπάρχει ακόμα και με τι ασχολείται, αν υφίσταται;).

Διαβάστε ακόμη: