Είναι πραγματικά πρωτοφανές, εν μέσω πανδημίας, με εκατοντάδες νεκρούς κάθε εβδομάδα, με την κοινωνία να έχει καταρρεύσει οικονομικά και την αγορά να βιώνει μια άνευ προηγούμενου κρίση, αρχοντοχωριάτες εφοπλιστές, με συμπεριφορά νεόπλουτου και με λογική επίδειξης, να διοργανώνουν δημόσιες συναθροίσεις, 150 και πλέον ατόμων, μέσα στην χλιδή, την υπερβολή και την κατ’ επέκταση πρόκληση της κοινωνίας.

Ο «Δόκτωρ» Κούστας, γνωστός και ως «γιατρός» – σύζυγος της περίφημης Σοφίας, μετά της νέας του νόμιμης συντρόφου αποκαλούμενης και … «Δημητρούλας» στην περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου και ανέδειξε τις ισχυρές πτυχές της προσωπικότητας της, σε μια άνευ προηγουμένου σύγχρονης εκδοχής του «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου, προέβησαν στην διοργάνωση χριστουγεννιάτικου πάρτι της χλιδής, στο Μουσείο Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς!

Και σε μια ακόμη επίδειξη νεοπλουτισμού, φρόντισαν να επιτύχουν την δημοσιογραφική προβολή συνάθροισης μιας σε κατάπτωση ελίτ του χρήματος, περιλαμβανομένων διαφόρων δήθεν και …κερατάδων, της αποκαλούμενης «καλής κοινωνίας» των Αθηνών, πληροφορώντας την κοινή γνώμη (που έχει ισοπεδωθεί εισοδηματικά και επαγγελματικά) για τις παγωμένες σαμπάνιες που έρρεαν άφθονα, τα ιταλικά Bellini που σερβίρονται για well come drinks και την σε επιπέδου αστεριών Michelin νύχτα γευσιγνωσίας από τον Λευτέρη Λαζάρου!

Και νά ‘σου οι γαρίδες με ούζο, το καβούρι πάνω σε ξεροψημένο μπριός με βασιλικό και φυσικά χριστόψαρο με πράσο και σελινόριζα για κυρίως!!! Η πλήρης επιστροφή στις εποχές της ασυδοσίας, της υπερβολής, των μαϊντανών, των περιοδικών του Κωστόπουλου και του Λυμπέρη και ενός lifestyle που οδήγησε στα θαλασσοδάνεια, στην κατάρρευση των τραπεζών και τα μνημόνια!!!

Βάζα- έργα τέχνης, με εκατοντάδες κόκκινα τριαντάφυλλα που ταίριαζαν απολύτως με το κατακόκκινο βελούδινο κοστούμι της οικοδέσποινας Δημητρούλας Μέρμηγκα!

Και όλα τούτα αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει πραγματικά δίπλα τους, λίγο πιο πάνω στην Πλατεία Ομονοίας των αστέγων ή παραπλεύρως στον Ταύρο, το Ρουφ, τα Κάτω Πετράλωνα και τον Ρέντη, όπου η ζωή και η επιβίωση κερδίζονται με αγώνες νυχθημερόν και οικογένειες διαβιούν στα όρια της εξαθλίωσης…

Και είναι πραγματικά λυπηρό και απογοητευτικό συνάμα, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, βαθιάς ύφεσης, κατάρρευσης της χώρας και των τραπεζών να βλέπεις λογικές και συμπεριφορές βγαλμένες από το χειρότερο χθες!
Κάποιοι δεν αλλάζουν, ούτε πρόκειται να αλλάξουν!

Και το χειρότερο είναι ότι με την ακραία προκλητική συμπεριφορά τους, όλοι αυτοί οι ακαλλιέργητοι επιδειξιομανείς, με διαβατήριο και ταυτότητα ύπαρξης μόνο το χρήμα, που το απέκτησαν εύκολα, και τίποτε άλλο, δημιουργούν ρωγμές στη βάση της κοινωνίας και ευλόγως επιφέρουν τον διαχωρισμό «Εμείς» και «Εκείνοι»!

Αδιάβαστοι όντες, χωρίς παιδεία και ηθικές αξίες, ούτε συναίσθηση του πλησίον, δεν συνειδητοποίησαν ούτε αντελήφθησαν τίποτε από το δράμα μιας χώρας για περισσότερο από μια δεκαετία!

Και πολύ φοβούμαι ότι στο τέλος της ημέρας, όλοι αυτοί οι λάτρεις της επίδειξης, που σκορπάνε τα λεφτά στα λούσα, την υπερβολή, τις κοσμικές δεξιώσεις και τα πάρτι με παγωμένες σαμπάνιες, θυμίζοντας εποχές Ρομανόφ και Μπατίστα της Κούβας, θα έχουν το θράσος να έρθουν να ζητήσουν την έκδοση και διαπραγμάτευση ομολόγων στο Ελληνικό χρηματιστήριο…