«Τούρκοι» από το κακό τους έγιναν οι Ρώσοι μετά τις απελάσεις δέκα διπλωματών που κρίθηκαν ανεπιθύμητοι από την ελληνική κυβέρνηση.

Μπορεί επίσημα η ρωσική πρεσβεία να εμφανίζεται ψύχραιμη και να διαβεβαιώνει ότι τα αντίμετρα θα αφορούν την απέλαση δέκα Ελλήνων διπλωματών από τη Μόσχα, αλλά κάποια παράπλευρα συστήματα έχουν αρχίσει τις απειλές.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, η λεγόμενη ρωσική εστία – για όσους δεν γνωρίζετε πρόκειται για ένα κτίριο που νοικιάζουν οι Ρώσοι στο κέντρο της Αθήνας για τη φιλοξενία αξιωματούχων, το οποίο βέβαια χρησιμοποιούν για άλλες δουλειές – διαρρέει ότι έρχεται καταιγίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Έφτασαν σε σημείο να προεξοφλούν ακόμη και την αναγνώριση από τη Μόσχα του ψευδοκράτους των κατεχόμενων.

Μάλιστα συνδέουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τόσο με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όπως λένε στηρίζει ακόμη και με όπλα το Κίεβο, όσο και με την απόφαση της Λευκωσίας να στείλει ρωσικά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, αρκεί οι Αμερικανοί να τα αντικαταστήσουν με δικά τους.

Οι ένοικοι της ρωσικής εστίας έχουν ενοχληθεί και από την κίνηση που εμφανίζει το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από το οποίο μεταφέρονται υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα στις χώρες του ΝΑΤΟ.

Οι συσκέψεις στη Βασ. Σοφίας και το «σπίτι της Ρωσίας»