Πέραν του σκληρού μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα, η σημερινή πολιτική μονομαχία στη Βουλή, κόμισε και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, την εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων και την ενίσχυση των θεσμών ελέγχου περιστατικών αστυνομικής βίας.

Στη δέσμη των τεσσάρων μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε τις δικές του προτάσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «επικίνδυνη». Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε την επιλογή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ εφεξής από ειδική Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, με αξιοκρατικά κι όχι κομματικά κριτήρια, όπως είπε, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει γιατί δεν προώθησε την εν λόγω πρωτοβουλία επί δικής του διακυβέρνησης αν και επισήμανε ότι ο ίδιος διατήρησε τα 4 από τα 4,5 χρόνια τον αρχηγό που είχε επιλεγεί από τη ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε επίσης την πρόσληψη του συνόλου των στελεχών της αστυνομίας μέσω πανελλαδικών, την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσής τους στις Σχολές και την επαν-εκπαίδευση των ειδικών φρουρών σε συνδυασμό με την μετέπειτα τοποθέτησή τους σε ενεργές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αναγκαίες για τη βοήθεια των πολιτών.

Τακτική σιγής ασυρμάτου, επέλεξε, ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, απέναντι στο ευθύ ερώτημα που του απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τοποθέτηση ατομικών καμερών καταγραφής εικόνας και ήχου επάνω σε κάθε αστυνομικό. Αν και εμμέσως πλην σαφώς το απέρριψε, προκρίνοντας την τοποθέτηση καμερών στο εσωτερικό αστυνομικών οχημάτων (σ.σ. περιπολικά, κλούβες) και στα κρατητήρια, επικαλούμενος το πόρισμα της πολυσυζητημένης Επιτροπής Αλιβιζάτου. Η πρόταση για κάμερες στη στολή ή το κράνος όλων των αστυνομικών πάντως πυροδότησε το λεκτικό πινκγ πονγκ ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, ο οποίος ακούστηκε να σχολιάζει δηκτικά κάτι σχετικό με selfies, εγείροντας το καυστικό σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Σας ενοχλούν τώρα οι κάμερες όταν θα δείχνουν τους μπαχαλάκηδες να πετάνε μολότοφ;», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε να κινηθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό του «περιθωρίου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.