search

MAIN STREET

Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται σε τροχιά για τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008

Ο Dow Jones Industrial Average ξεκίνησε την ημέρα 40 μονάδες χαμηλότερα μειωμένος κατά 0,1%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite άνιοξαν μειωμένοι κατά 0,1% και 0,3%, αντίστοιχα.

Wolfe Research: Αγοράστε μετοχές που τα κέρδη τους ξεπερνούν τις προσδοκίες σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον

Αρνητικό το άνοιγμα της διαπραγμάτευσης των αμερικανικών μετοχών την τελευταία ημέρα της εβδομάδας με τους επενδυτές να προσπαθούν εν αγωνίως να ανακτήσουν μέρος του εδάφους που έχασαν την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Dow Jones Industrial Average ξεκίνησε την ημέρα 40 μονάδες χαμηλότερα μειωμένος κατά 0,1%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite άνιοξαν μειωμένοι κατά 0,1% και 0,3%, αντίστοιχα.

Οι κεντρικοί δείκτες στις ΗΠΑ αγωνίστηκαν να βρούν την κατεύθυνσή τους αφού ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης -και προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve– ανακοινώθηκε ελαφρώς υψηλότερα σε ετήσια βάση από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει παρά τις προσπάθειες της Fed να τον καταπολεμήσει.

Η διαπραγμάτευση της Παρασκευής ακολουθεί άλλη μια πτωτική ημέρα για τις αγορές καθώς το sell-off για τον Δεκέμβριο επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο με τις ελπίδες για ένα ράλι του Άγιου Βασίλη να υποχωρούν.

Ο Dow την Πέμπτη υποχώρησε 348,99 μονάδες, ή 1,05%, αλλά τερμάτισε αρκετά υψηλότερα από το χαμηλό των 803 μονάδων που σημείωσε νωρίτερα στην ημέρα. Οι S&P 500 και Nasdaq Composite σημείωσαν άνοδο 1,45% και 2,18%, αντίστοιχα.

Ο S&P 500 σε τροχία για τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση

Αυτές οι απώλειες οδήγησαν τον S&P 500 σε πτώση 0,8% για την εβδομάδα, σε τροχία για τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση.

Ο Nasdaq Composite, εν τω μεταξύ, έχασε 2,1% αυτή την εβδομάδα. Ο Dow ήταν ο καλύτερος σε επίδοση γι αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας 0,3%.

Οι φόβοι για ύφεση έχουν πρόσφατα αναζωπυρωθεί

Οι φόβοι για ύφεση έχουν πρόσφατα αναζωπυρωθεί, διαψεύδοντας την ελπίδα ορισμένων επενδυτών για ράλι στο τέλος του έτους και οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες τον Δεκέμβριο.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η υπερβολική σύσφιξη από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα μπορούσε να αναγκάσει την οικονομία σε ύφεση.

Κόκκινος ο Δεκέμβριος

Για τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 έχασε περισσότερο από 6%, ενώ ο Dow και ο Nasdaq έχασαν 4,5% και 8,7%, αντίστοιχα. Θα ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση για τους κύριους μέσους όρους από τον Σεπτέμβριο.

Οι μετοχές βρίσκονται επίσης σε τροχιά για τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008.

Διαβάστε ακόμη: