Με δεκάδες τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, χιλιάδες αγρότες κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα, όπου το απόγευμα έχουν δώσει ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Από νωρίς χθες το πρωί, κομβόι από διάφορες περιοχές της χώρας κινήθηκαν συντεταγμένα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, υπό τη συνεχή επίβλεψη της Αστυνομίας. Τα τρακτέρ της Θεσσαλίας και της Στερεάς έδωσαν χθες το βράδυ ραντεβού στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου διανυκτέρευσαν.

Στο μεταξύ, μήνυμα στους αγρότες πως «τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί», έστειλε εκ νέου o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με τις κόρνες των τρακτέρ να δημιουργούν ένα πανηγυρικό κλίμα και τις σημαίες να ανεμίζουν, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Πλατύκαμπου έφτασαν στην πρωτεύουσα.

Οι αγρότες στην Αθήνα: «Κάτι θα κερδίσουμε» εκτιμούν

Όπως ανέφεραν αγρότες σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ: «Κατεβαίνουμε δυναμικά για την Αθήνα να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, πιστεύω κάτι να κερδίσουμε, πιστεύω να μας ακούσει η κυβέρνηση».

Ο Κώστας Τζέλλας πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, δήλωσε: «Θα δώσουμε τον τόνο και την απαίτηση από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μας».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργάκης, ανέφερε πως: «O αριθμός των τρακτέρ που θα μπουν στην Αθήνα είναι τριψήφιος, πάνω από 70 λεωφορεία».

Στον Αλμυρό 40 τρακτέρ ετοιμάστηκαν για την Αθήνα μαζί και 20 συνοδευτικά οχήματα. Είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή για την Αθήνα και όπως τόνισε αγρότης από το μπλόκο: «Το μήνυμα είναι προς την κυβέρνηση ότι το 16 ήμασταν 20, τώρα 200, την επόμενη 2000».

Οι αγρότες στην Αθήνα: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε όλα τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών να κινηθούν από την εθνική οδό και τη λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Αθηνών.

Έπειτα, μέσω της οδού Αχιλλέως κινούνται αντίθετα στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια στην πλατεία Ομονοίας, για να σταθμεύσουν, πάντα υπό τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ανηφορίζοντας αντίθετα στην Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος, όπου είναι ο τελικός προορισμός.

Σε όλους αυτούς τους δρόμους ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, όπως επίσης στην Αμαλίας Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπροστά στη Βουλή θα βρεθούν περίπου 150 τρακτέρ, ενώ χιλιάδες αγρότες αναμένεται να καταφτάσουν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Διαβάστε ακόμη: