Όπως μαθαίνω, ακούω αλλά και διαβάζω σε παρασκηνιακές στήλες, στην αγορά κυκλοφορεί η πληροφορία ότι η BC Partners του Ν. Σταθόπουλου, ενδεχομένως δια μέσω της United media και του περίφημου Σέρβου Σόλακ, που ως γνωστόν (δεν έχει επισήμως επιβεβαιωθεί και είμαστε άλλωστε οι μόνοι που το γράψαμε, χωρίς να διαψευστεί) απέκτησε τον έλεγχο μέσω της Primos media του 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από την Μότορ Όιλ, της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αντί του ποσού των 41 εκατ. ευρώ, αγοράζει μέσω χρηματιστηρίου μετοχές της ΔΕΗ!

Και επειδή η BC Partners είναι private equity fund και όχι τυπικός θεσμικός επενδυτής όπως πχ η Capital, η Fidelity ή η Blackrock, είναι προφανές ότι αν αγοράζει, δεν το κάνει κερδοσκοπικά, ούτε για να καταγράψει χρηματιστηριακές υπεραξίες!
Υπό το πρίσμα αυτό, με αφορμή τις πληροφορίες και δημοσιεύματα ότι το fund του Ν. Σταθόπουλου, με το γνωστό πάθος για το μπάσκετ, αγοράζει μετοχές της ΔΕΗ, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ίσως προβαίνει στις αγορές αυτές για λογαριασμό μεγάλης και πανίσχυρης επιχειρηματικής οικογένειας, η οποία φέρεται να ενδιαφέρεται να χτίσει θέση στη ΔΕΗ και να αποκτήσει ένα ποσοστό της τάξης του 10% των μετοχών!

 Φυσικά η φήμη αυτή δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί, ακόμη και αν ισχύει! Το γεγονός ωστόσο είναι – και μένουμε σε αυτό- πως η ΔΕΗ έχει μπει ξανά στο κάδρο των θεσμικών επενδυτών (πχ CVC) αλλά και ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και κορυφαίων funds που διαβλέπουν μια μεγάλη προοπτική για την κορυφαία ενεργειακή επιχείρηση της χώρας!