Έχει διαπιστωθεί στην πράξη, δυστυχώς, ότι η πολυφωνία υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης επί μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η πανδημία του κορωνοϊού και η μετάλλαξη Δέλτα, όχι απλώς προκαλεί σύγχυση και αβεβαιότητα αλλά δεν λέει να σταματήσει παρά τις συστάσεις του Μαξίμου!

Υπό αυτό το πρίσμα, το αλαλούμ και η ασυνεννοησία συνεχίζονται με τους εμπλεκόμενους υπουργούς να σπεύδουν να τοποθετούνται στα ΜΜΕ με δηλώσεις μη τυχόν και τους προλάβει κανείς άλλος!

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εξής, που καταδεικνύει και την πλήρη ασυνεννοησία: ο πρωθυπουργός, καλώς ή κακώς, ανέθεσε στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη να είναι εκείνος που θα μετέβαινε στη Μύκονο χθες Δευτέρα όπου θα αξιολογούσε την κατάσταση και επί της ουσίας θα προχωρούσε κατόπιν αυτού στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Από την Πέμπτη – Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα παρέλασαν από τα ΜΜΕ με δηλώσεις τους που προανήγγειλαν την άρση του λοκντάουν, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Κοντοζαμάνης, ο Στ. Πέτσας, ο Ν. Χαρδαλιας, ενώ Σκέρτσος και Γεραπετρίτης έπαιρναν τηλέφωνο τους δημοσιογράφους και διέρρεαν ότι επαναφέρουν την κανονικότητα!!!

Και ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, πρέπει να το παραδεχτώ ότι δεν μίλησε καθόλου ούτε παρενέβη όπως οι άλλοι υπουργοί ακυρώνοντας τις επιλογές και αποφάσεις του πρωθυπουργού!

Γιατί τελικά δεν είχε κανένα νόημα η παρουσία Χρυσοχοΐδη στη Μύκονο από τη στιγμή που 7 υπουργοί με παρεμβάσεις τους στο μεταξύ είχαν ακυρώσει όλο το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Πραγματικά η κατάσταση να πετάγονται ο ένας μετά τον άλλον και να μπουρδολογούν προκαλώντας σύγχυση και αλαλούμ υπουργοί που όφειλαν να είναι σοβαροί και μετρημένοι, αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο και ενοχλητικό!

Και στο Μαξίμου οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις αξιολογούν…

Και καθίσταται πλέον προφανές και επιβεβλημένο ορισμένοι να πάνε στα σπίτια τους να … ξεκουραστούν καθώς στην πράξη αποδεικνύεται ότι η παρουσία και οι παρεμβάσεις τους δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης…

Η Μύκονος, το λοκντάουν και το λάθος μήνυμα!