Κάθε ταξιδιώτης επιθυμεί να πάρει μια γεύση από τον αυθεντικό τρόπο ζωής του τόπου όπου βρίσκεται, όμως συχνά αναζητούμε τη σιγουριά που παρέχουν οι διεθνείς γνωστές φίρμες, τη σταθερή ποιότητα που προσφέρουν και τις γνωστές γεύσεις που τόσο μας αρέσουν.

Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του CNN, που έχουν γυρίσει κυριολεκτικά ολόκληρο τον κόσμο, ξεχώρισαν τις 20 καλύτερες διεθνείς αλυσίδες. Αν δείτε κάπου το σήμα τους μπείτε άφοβα, ακόμα και αν δεν σας είναι γνωστές. Θα είναι μια νέα, πραγματικά international εμπειρία.

7-Eleven

7-Eleven opens first 'Evolution Store' concept | Retail Customer Experience

Το πρώτο παντοπωλείο της άνοιξε στο Ντάλας το 1927 και το όνομά του βγήκε από τις τότε ώρες λειτουργίας του. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 50.000 παντοπωλεία με αυτό το όνομα (όλα 24ωρης λειτουργίας), από τα οποία τα 16.000 βρίσκονται στην Ιαπωνία, αφού από το 1991 η αλυσίδα εξαγοράστηκε από ιαπωνικό όμιλο.

 

Starbucks

Starbucks: Κλείνει 400 καταστήματα στις ΗΠΑ τους επόμενους 18 μήνες | THECEO.gr

Καταπληκτικός καφές, δωρεάν WiFi, άνετοι καναπέδες, καθαρές τουαλέτες, δεκάδες από αυτά σε κάθε μεγάλη πόλη σε 62 χώρες.

Muji

Muji to dedicate 30 percent of store footprint to food - Global Cosmetics News

Η ιαπωνική εταιρεία ειδικεύεται σε προϊόντα σπιτιού και αξεσουάρ. Οι πελάτες της εκτιμούν το μινιμαλιστικό design της και οι ταξιδιώτες την καταπληκτική σειρά από travel accessories.

MOS Burger

Tired of McDonald's? Try MOS Burger for Japanese-esque burgers! | tsunagu Japan

Το ιαπωνικό hamburger είναι μια εμπειρία που κάθε επισκέπτης στην Ασία πρέπει να δοκιμάσει. Η μεγαλύτερη ιαπωνική αλυσίδα fast food έχει 1.749 καταστήματα σε εννέα χώρες. Προσφέρει και ένα μπιφτέκι με βάση το ρύζι, το κεχρί και το κριθάρι.

Four Seasons Hotels and Resorts

5 new hotels for Four Seasons in 2015 - English | Hospitality ON

Από τις γνωστότερες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων, διαθέτουν 92 resorts σε όλο τον κόσμο.

Din Tai Fung

Din Tai Fung Pavilion KL, Kuala Lumpur - Menu, Prices & Restaurant Reviews - Tripadvisor

Τα εστιατόρια από την Ταϊβάν προσφέρουν κορυφαία κινεζική κουζίνα σε 11 χώρες, μάλιστα τα δύο της καταστήματα στο Χονγκ Κονγκ έχουν από ένα αστέρι Michelin.

Subway

Subway | History & Facts | Britannica

Η εταιρεία που έχει αναγάγει σε υψηλή τέχνη το να βάζεις τυρί, αλλαντικά και σος ανάμεσα σε δύο ψωμάκια έχει 40.000 καταστήματα σε 105 χώρες και αμέτρητες γεύσεις να επιλέξεις.

Wagamama

Η wagamama λανσάρει vegan πιάτα - The Grill Magazine

Ιαπωνικό φαγητό υψηλής αισθητικής και κορυφαίας γεύσης. Σε 118 χώρες.

Dunkin’ Donuts

Dunkin' Is Selling DIY Donut Decorating Kits to Make at Home

Η πιο γλυκιά παγκόσμια απόλαυση βρίσκεται σε 37 χώρες και είναι από τις πιο πετυχημένες αλυσίδες bakery. Προσφέρει πάνω από 100 γεύσεις donut, τα περισσότερα με πιο περισσότερες θερμίδες από όσες θα θέλαμε.

Hilton Hotel & Resorts

Hilton Hotels & Resorts Opens 100th Property in Asia-Pacific | Hotel Business

190.000 δωμάτια σε 550 ξενοδοχεία σε 79 χώρες. Στη σουίτα ενός από αυτά, στην Νέα Υόρκη, ο Τζον Λένον έγραψε τους στίχους του Imagine, ενώ σε εκείνη του Άμστερνταμ έκανε το περίφημο Bed-in με τη Γιόκο Όνο το 1969.

DFS Galleria

DFS unveils 173,000sq ft T Galleria City of Dreams | Travel Retail Business

Από τις γνωστότερες φίρμες Duty Free, βρίσκεται σε 18 μεγάλα αεροδρόμια και έχει άλλα 420 καταστήματα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το 2012 πάνω από 200 εκατ. άτομα πέρασαν από τα καταστήματά της.

Europcar

Europcar Greece - Vardakis Group

Η γαλλική εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, έχει γραφεία σε 149 χώρες και τα αυτοκίνητά της σπάνια έχουν ηλικία μεγαλύτερη των έξι μηνών.

Outback Steakhouse

Outback Steakhouse - Athens Restaurant - Athens, GA | OpenTable

Το εστιατόριο αυστραλιανής κουζίνας (κυρίως ψητό κρέας) ιδρύθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ το 1988 από έναν Νεοζηλανδό και έφτασε στην Αυστραλία 13 χρόνια αργότερα. Σήμερα τα βρίσκει κανείς σε 20 χώρες και είναι από τα καλύτερα steakhouses στον κόσμο.

Panda Express

Panda Express opens in Seoul

Η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα κινέζικου φαγητού έχει 1.575 καταστήματα, κυρίως στις ΗΠΑ και στα αεροδρόμιά τους.

Marks & Spencer

PlaceTech | Η Marks & Spencer εγκαινιάζει το Founders Factory JV

Εδώ και 129 χρόνια η βρετανική φίρμα πουλάει κομψά ρούχα σε καλές τιμές και σήμερα διαθέτει σε 1.184 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Tim Hortons

Tim Hortons officially reveals plans for new high end cafe in Toronto

Η πιο επιτυχημένη αλυσίδα καφέ στον Καναδά βρίσκεται επίσης στις βόρειες ΗΠΑ και πρόσφατα επεκτάθηκε στη Μέση Ανατολή. Θα τη συναντήσετε σε Εμιράτα, Ομάν και Κουβέιτ.

KidZania

KidZania London – Where kids dream BIG!

Το παιδικό πάρκο διασκέδασης όπου τα παιδιά ξοδεύουν εικονικά «χρήματα» για να παίξουν και πρέπει να «δουλέψουν» για να κερδίσουν , είναι η δημοφιλέστερη οικογενειακή δραστηριότητα στο Μεξικό και πολύ πιο δίκαιη π.χ. από τη Disneyland όπου μόνο οι γονείς πληρώνουν. Η φίρμα έχει ανοίξει πάρκα σε Λισαβόνα, Ντουμπάι, Μπανγκόκ, Κωνσταντινούπολη, Μόσχα, Λονδίνο κ.ά.

Cinnabon

Cinnabon

Η αμερικανική αλυσίδα φτιάχνει γλυκίσματα με κανέλα (cinnamon rolls) και γεύσεις που θα κυνηγούσατε ως την άκρη του κόσμου.

KFC

KFC Γλυφάδα | Kentucky Fried Chicken! | Athens – Wolt

Τηγανητό κοτόπουλο με όλους τους τρόπους σε 19.000 καταστήματα σε 118 χώρες με 11 μπαχαρικά στη μυστική συνταγή του.

McDonald’s

McDonald's: 11 νέα καταστήματα και επενδύσεις €21 εκατ. στην Ελλάδα | THECEO.gr

Με χάμπουργκερ για όλα τα γούστα σε 34.000 καταστήματα σε 118 χώρες, είναι η πιο αναγνωρίσιμη φίρμα fast food στον κόσμο.