Οι 2 υπουργοί αν και θεωρητικά δουλεύουν για κοινό σκοπό, υπό την «ίδια στέγη» και προς την ίδια κατεύθυνση, οι πληροφορίες λένε πως μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη καχυποψία, διάσταση απόψεων και επί της ουσίας έχουν πάψει να επικοινωνούν, ακόμη και να μιλάνε!

Και το γεγονός τούτο, του χάσματος που έχει δημιουργηθεί στις μεταξύ τους σχέσεις, αναπόφευκτα επηρεάζει τη λειτουργία της κυβέρνησης σε έναν βαθμό!

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ σε κινήσεις λογαριασμών εισηγμένων επιχειρηματιών

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω, με ακρίβεια, πρόσωπα και πράγματα, ότι ο ΣΔΟΕ διενεργεί την ώρα τούτη έλεγχο των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών συγκεκριμένων εισηγμένων επιχειρηματιών, αναζητώντας αποδείξεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος!

Και αναζητείται μεταξύ άλλων η νομιμότητα της προέλευσης κεφαλαίων.

Αν προέρχεται από παράνομες ή όχι δραστηριότητες!

Με τις υποθέσεις αυτές είχε ασχοληθεί αρχικά, πριν μερικούς μήνες, η Αρχή για το ξέπλυμα, που ήλεγξε κινήσεις λογαριασμών και περιουσιακά στοιχεία, χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε συμπεράσματα παραπομπής των υποθέσεων στον εισαγγελέα!

Στις μέρες μας το ζήτημα επανήλθε, αυτή τη φορά στις φορολογικές αρχές μετά από ανώνυμες καταγγελίες! Και ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη…