Μια φορά κι έναν καιρό, επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμη το σημερινό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εγκαταλείψει την εξουσία, 2 υποθέσεις χειραγώγησης και προνομιακής πληροφόρησης έφτασαν στις χρηματιστηριακές αρχές.

Η μία από τις υποθέσεις χειραγώγησης αφορούσε επιχείρηση του ευρύτερου δημοσίου τομέα, από εκείνες που αποκαλούνταν ΔΕΚΟ, με βασικό μέτοχο το Κράτος και η άλλη σχετικά μεγάλη και προβεβλημένη ιδιωτική εταιρία!

Ωστόσο η Επ. Κεφαλαιαγοράς κατά το χρονικό διάστημα εκείνο, βρισκόταν στον κόσμο της!

Εδώ δεν ασχολείτο με το τι συμβαίνει στην Folli Folli και την Creta farms

Σιγά μην καθόταν να ρίξει βάρος στις δυο «απλές» περιπτώσεις χειραγώγησης των μετοχών…

Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να γίνουμε σαφείς, οι 2 επιχειρήσεις, τόσο η κρατική όσο και η ιδιωτική, δεν ευθύνονταν για το παιχνίδι που «έπαιζαν», κυρίως προς τα κάτω, χρηματιστηριακά συμφέροντα και κατ’ επάγγελμα κερδοσκόποι.

Θέλω να πω σε απλά λόγια, ότι οι υποθέσεις αυτές της χειραγώγησης δεν υποκρύπτουν μεθοδεύσεις ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα.

Απλά για λόγους πολλούς και ποικίλους, χειραγωγηθήκαν από λόμπι και συστήματα!

Και εκείνο που μένει να διακριβωθεί είναι, ποιοι βρίσκονταν από πίσω!

Αν εμπλέκονται χρηματιστηριακά και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή ακόμη εάν φέρουν ευθύνη κρατικοί παράγοντες, κομματάρχες και νταραβεριτζήδες!

Για την ιστορία, οι δύο αυτές υποθέσεις, που θα έδιναν την ευκαιρία να ξεσκαρτάρει το σύστημα από την σκαρταδούρα εμπλεκομένων, λιμνάζουν στα συρτάρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς…