Καμία ιατρική πράξη δε μπορεί να εκτελείται από μη ιατρούς και κανένα φάρμακο δε μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, τόνισε ο Σύλλογος, μέσω σημερινής (17/11) ανακοίνωσης.

Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του, στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή ιατρού καθώς, όπως επεσήμανε, η συνταγογράφηση εμβολίων αποτελεί αποκλειστικά, μέρος της ιατρικής πράξης.

Προσθέτως, εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς τονίζει ότι μόνο ο θεράπων ιατρός μπορεί να εκτελέσει ιατρικές πράξεις και να αξιολογήσει τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

«Οιαδήποτε ιατρική πράξη, που εκτελείται από μη ιατρούς και μάλιστα σε ακατάλληλους χώρους πώλησης προϊόντων, αποτελεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την υγεία του ασθενούς», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση.

Σε μερικές ημέρες, η συνταγογράφηση για το εμβόλιο κατά της γρίπης δε θα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Διαβάστε ακόμη: