Ο Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζεται έτοιμος να διαδεχθεί τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν το αξίωμα μείνει κενό, αργότερα εφέτος.

«Πάντα έλεγα ότι θα είναι μία καλή δουλειά, που θα μού άρεσε. Όπως απολαμβάνω αυτό που κάνω τώρα, ευρισκόμενος στο Υπουργείο Άμυνας της βρετανικής κυβέρνησης, σε μία περίοδο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, ακριβώς όπως ο Μπόρις Πιστόριους (σ.σ. Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας)», σημείωσε ο Μπεν Ουάλας, μιλώντας στο DPA από το Βερολίνο. Ύστερα από τριάντα χρόνια περικοπών, είναι «συναρπαστικό» το γεγονός ότι θα δοθούν τώρα χρήματα στον στρατό, υπογράμμισε.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είναι μία φανταστική δουλειά και η Συμμαχία αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μέρος, για την ασφάλεια όλων μας. Όμως, δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά των υπόλοιπων συμμάχων», κατέληξε. Η τελευταία θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ είχε παραταθεί για να συμβάλλει στη διασφάλιση της σταθερότητα στη Συμμαχία, με «φόντο» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Η παρούσα θητεία του, εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο Νορβηγός πολιτικός έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περαιτέρω παράταση. Συνήθως, τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας συμφωνούν παρασκηνιακά ως προς τον διάδοχο στο αξίωμα.

Διαβάστε ακόμη: