Ο Μάκης Βορίδης διέψευσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος υποστήριξε, από τον λογαριασμό του στο Twitter, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε πέρυσι το άρθρο που αφορά στις ποινές για τον βιασμό.

«Η αλήθεια είναι ότι στο απεχθές έγκλημα του βιασμού μετά την αλλαγή του Ποιν. Κώδικα απ’ τη Νέα Δημοκρατία ο δράστης αντιμετωπίζει κάθειρξη έως και ισόβια. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε!!!», έγραψε χαρακτηριστικά στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο  δεν ισχύει.


Σήμερα ο Μάκης Βορίδης να διέψευσε τον κ. Κουμουτσάκο

Ο υπουργός Εσωτερικών ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και ο παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου, τον ρώτησε: «Ακούω ότι αυστηροποιήθηκε (σ.σ. η ποινή) επί των ημερών σας και ότι δεν ψηφίστηκε από την άλλη πλευρά. Ισχύει αυτό;», για να απαντήσει ο υπουργός: «Όχι, δεν ισχύει. Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία, αυτή που μετέτρεψε την ποινή για τον βιασμό ανηλίκου σε ισόβια. Αυτή η διάταξη ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που δεν έχει ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η αρχή του, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Η συγκεκριμένη διάταξη έχει ψηφιστεί».

Διαβάστε ακόμη: