Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της Μπενφίκα ο Ζόρζε Ζέσους είχε ζητήσει από τη διοίκηση την απόκτηση ενός τερματοφύλακα που θα προοριζόταν για βασικός αφού δεν είχε την καλύτερη γνώμη για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Την ίδια ώρα ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την παραχώρησή του και κάποιες ομάδες έκαναν κρούση για να τον αποκτήσουν. Η διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας δεν ήταν ζεστή για να δώσει τον Έλληνα τερματοφύλακα και γι αυτό το λόγο απέρριψε προτάσεις.

Τελευταία ομάδα που ενδιαφέρθηκε ήταν η Λιλ, όμως ο Ζέσους-σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας- δεν συναίνεσε να γίνει η μεταγραφή γιατί άλλαξε γνώμη για τον Βλαχοδήμο. Είχε προηγηθεί η πολύ καλή εμφάνιση του στο πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν, άσχετα αν ο Ζέσους δήλωσε ότι η απόδοση του Βλαχοδήμου δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Μετά τη χθεσινή ρεβάνς με τους Ολλανδούς στην οποία ο Βλαχοδήμος «κατέβασε ρολά» και την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ζέσους μπορεί να άλλαξε ριζικά θέση. Όμως ο Έλληνας πορτιέρε τον… εξέθεσε με την απόδοσή του και του έδωσε μια αποστομωτική απάντηση.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις και ήταν αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Μετά τη λήξη του ματς, ο Βλαχοδήμος δήλωσε περήφανος και χαρούμενος που βοήθησε την ομάδα του να προκριθεί, ενώ σχετικά με το μέλλον του απάντησε πως δεν σκέφτεται να φύγει από τη Μπενφίκα.

«Αν είμαι ο MVP του ματς; Είναι δύσκολο να απαντήσω. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μείναμε με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο. Όλοι οι παίκτες τα έδωσαν όλα και δεν ξέρω πόσο πολύ έτρεξαν. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα τόσο στο πρώτο παιχνίδι και στο δεύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους συμπαίκτες μου», δήλωσε αρχικά ο Βλαχοδήμος και σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του είπε:

«Δεν σκέφτομαι να φύγω από τη Μπενφίκα. Δεν είναι σωστή στιγμή να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα παίξουμε στους ομίλους».