Το όνομα ενός από τους πλέον δημοφιλείς Έλληνες τραγουδιστές προστέθηκε στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Release Athens το οποίο έχει ανακοινώσει ήδη πολύ δυνατούς ξένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Duran Duran, Massive Attack, Pulp, Judas Priest κ.α. Ο λόγος για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίο θα δώσει στο πλαίσιό του μια συναυλία, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποτελεί, εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια, μια σταθερά ισχυρή αξία τόσο στα δισκογραφικά όσο και στα συναυλιακά δρώμενα. Από το 1972, που έκανε το ντεμπούτο του, μέχρι σήμερα υπηρέτησε πιστά το ελληνικό τραγούδι και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές που γέννησε αυτός ο τόπος (Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Τάσος Λειβαδίτης, Κώστας Καρυωτάκης, Νίκος Καββαδίας κ.α.). Δίσκοι όπως “Τα Αγροτικά” (1975), “Φοβάμαι” (1982), “Διαίρεση” (1984), “Χαιρετίσματα” (1987), “Σφεντόνα” (1992), “Θάλασσα στη Σκάλα” (1999) και άλλοι, αποτελούν σημεία αναφοράς και εξακολουθούν να εμπνέουν τις νεότερες γενιές, όπως αποδεικνύεται σε κάθε ζωντανή εμφάνισή του όπου προσελκύει κοινό κάθε ηλικίας.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, παρά την τεράστια ιστορία του, παρέμεινε αιώνια διψασμένος για τη συναυλιακή συνθήκη και διαθέσιμος να «μιλήσει» για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους και τα όνειρά μας.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 

Διαβάστε ακόμη: