Λίγες ώρες απομένουν από τον γάμο του πρίγκιπα διαδόχου της Ιορδανίας Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β΄με την σαουδαραβικής υπηκοότητας Ράτζουα Αλ-Σάιφ το βράδυ της Πέμπτης(01/06) στο Αμμάν.

Η θρησκευτική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι Ζαχράν ανάμεσα σε περίπου 140 καλεσμένους εκεί όπου οι γονείς του πρίγκιπα-ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ και η βασίλισσα Ράνια -παντρεύτηκαν το 1993.

Τη νύφη θα συνοδέψουν στο παλάτι τα μικρότερα αδέλφια του διαδόχου ο πρίγκιπας Χασέμ και η πριγκίπισσα Σάλμα.

Οπως αναφέρει το Αrabnews μετά την γαμήλια τελετή, το ζευγάρι θα κατευθυνθεί στο Παλάτι Αλ-Χουσεϊνία της ιορδανικής πρωτεύουσας, περίπου 10 χλμ, με συνοδεία αυτοκινητοπομπής η οποία θα περιλαμβάνει οκτώ κόκκινα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και έντεκα μοτοσικλέτες.

Εκεί θα παρευρεθεί στην επίσημη δεξίωση που θα παραθέσει ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β’ και η Βασίλισσα Ράνια, με τη συμμετοχή 1.700 καλεσμένων. Μεταξύ αυτών θα είναι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας με τον σύζυγό της, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, καθώς και πριγκίπισσες Χισάκο και Τσουγκούκο της Ιαπωνίας.

Σήμερα το βράδυ ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ θα παραθέσει δείπνο στο ανάκτορο Μαντάρεμπ Μπάνι Χάσεμ με 4.000 προσκεκλημένους και με το εθνικό πιάτο της χώρας, το Mανσάφ να έχει την τιμητική του.