Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε προσπάθειά του να σταματήσει την πορεία με το ποδήλατο με σκοπό να συνομιλήσει με περαστικούς και δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο σημείο, δυσκολεύθηκε να κατεβάσει το πόδι του από το πετάλι και έπεσε πλαγίως.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Ντέλαγουερ, όπου ο κ. Μπάιντεν περνά το Σαββατοκύριακο. Δευτερόλεπτα μετά την πτώση, σηκώθηκε από το έδαφος, διαβεβαιώνοντας πως «όλα είναι καλά».

Όλα συνέβησαν περίπου στις 09:40 το πρωί (τοπική ώρα) και ενώ έκανε βόλτα με το ποδήλατο στο Ρίχομποθ Μπιτς, παραλιακή κωμόπολη όπου έχει μία έπαυλη με θέα στον ωκεανό.

Αμέσως τον περικύκλωσαν οι άνδρες της ασφάλειάς του, ωστόσο, εκείνος σηκώθηκε ταχύτατα. Όταν τον ρώτησαν πώς αισθάνεται, απάντησε «είμαι καλά».

Ο Μπάιντεν φορούσε σορτσάκι, μπλε αθλητικά παπούτσια, ποδηλατικό κράνος και γάντια. Στο παρακάτω βίντεο, δε φαίνεται να έχει τραυματιστεί από την πτώση.

Στη συνέχεια, μίλησε για περίπου πέντε λεπτά με περαστικούς και δημοσιογράφους, ανέβηκε ξανά στο ποδήλατο και έφυγε.

Στη βόλτα τον συνόδευε η σύζυγός του, Τζιλ, η οποία όμως δεν είδε την πτώση, καθώς είχε συνεχίσει την πορεία της. Η υγεία όλων των Αμερικανών Προέδρων παρακολουθείται στενά, όμως του Τζο  Μπάιντεν ακόμη περισσότερο, λόγω της ηλικίας του.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Μπάιντεν, που είχε εκλεγεί Πρόεδρος αλλά δεν είχε αναλάβει ακόμη τα καθήκοντά του, έσπασε το πόδι του ενώ έπαιζε με ένα από τα σκυλιά του, τον Μέιτζορ.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, ο ιατρός τού ανέφερε ότι η υγεία του είναι καλή και ότι είναι απόλυτα ικανός να ασκεί τα καθήκοντά του.

Η στιγμή της πτώσης του Τζο Μπάιντεν: