Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου η οποία του δίνει τον τίτλο του ο πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.

Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Χθες, ο κ. Μπέζος με μία δημοσίευσή του στο Instagram ανακοίνωσε πως θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητές, ακτιβιστές κ.ο.κ. για «να σταματήσουν» την κλιματική αλλαγή της Γης.

«Έχω αφιερώσει αρκετούς μήνες για να μάθω από ομάδα αρκετά έξυπνων ανθρώπων που έχουν καταφέρει στη ζωή τους να πολεμήσουν την κλιματική αλλαγή και την επιρροή αυτής στις κοινότητες όλου του κόσμου. Έχω εμπνευστεί από αυτό που κάνουν και είμαι ενθουσιασμένος με την απόφασή μου να τους βοηθήσω» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Αμερικανός επιχειρηματίας και στη συνέχεια ανέφερε το ποσό της δωρεάς του και τους οργανισμούς που θα παραλάβουν κάποιο ποσοστό του ποσού.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Τα 10 εκατομμύρια θα δοθούν σε 16 διαφορετικούς οργανισμούς που έχουν κοινό στόχο να «σώσουν» τον πλανήτη. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς και πού θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα, ούτε πόσα χρήματα θα λάβει ο κάθε οργανισμός.