Πλήρη ιδιωτικότητα ήθελε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ο διάσημος παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ Ο. Τζ. Σίμπσον, που το 1995 αθωώθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και του συντρόφου της, ωστόσο καταδικάσθηκε από αστικό δικαστήριο το 1997 μετά από αγωγή των οικογενειών των θυμάτων, με αποτέλεσμα να πληρώσει αποζημιώσεις 33 εκατ. δολαρίων και να βρεθεί στη φυλακή έως το 2017.

Ωστόσο, ο ίδιος, που έπασχε από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με το ΤΜΖ υποχρέωσε τους φίλους αλλά και το ιατρικό προσωπικό που τον έβλεπαν τις τελευταίες ημέρες της ζωής του να υπογράψουν Συμφωνίες Εμπιστευτικότητας. Ακόμη πιο μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος κανόνας ίσχυσε και για τους συγγενείς του, τα τέσσερα παιδιά του, που ήταν μαζί του την ώρα που άφηνε την τελευταία του πνοή.

Την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες φίλοι του συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του για να τον αποχαιρετήσουν. Την ώρα του θανάτου του, ήταν περιτριγυρισμένος από μέλη τη ςοικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων παιδιών του, εκ των οποίων τα δύο απέκτησε με την πρώην σύζυγό του, Νικόλ Μπράουν Σίμπσον, για τον θάνατο της οποίας ήταν ο κύριος ύποπτος.

Η κατάσταση της υγείας του Ο.Τζ. Σίμπσον έδειχνε εύθραυστη. Την περασμένη Παρασκευή, οι άνθρωποι που τον φρόντιζαν ειδοποίησαν την οικογένειά του ότι το τέλος είναι κοντά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, τα παιδιά του, Τζέισον και Άρντελ, από τον πρώτο του γάμο με την Μαργκερίτ Γουίτλεϊ και Σίντεϊ και Τζάστιν, από τον γάμο του με την Νικόλ, έσπευσαν να βρεθούν στο πλευρό του.

Όσοι τον επισκέφθηκαν, στο πλαίσιο της συμφωνίας εμπιστευτικότητας, δεν επιτρεπόταν να φέρουν τα κινητά τους τηλέφωνα στο ίδιο δωμάτιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 30-50 τον αποχαιρέτησαν, αν και ο ίδιος δεν μπορούσε να μιλήσει πραγματικά και δεν είχε πάντα πλήρως τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με το ΤΜΖ.

Ο Ο.Τζ. Σίμπσον ανέφερε για πρώτη φορά τη μάχη του με τον καρκίνο κατά τη διάρκεια ενός βίντεο του 2023 που δημοσιεύτηκε στο X, αλλά στη συνέχεια δεν το ανέφερε πραγματικά. Το TMZ αναφέρει ότι παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Σίμπσον συνέχισε να ζει όπως και στο παρελθόν. Από τα τέλη του 2023, ο Simpson μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο και μάλιστα κάποια στιγμή έπαθε πνευμονία. Η τελευταία του επίσκεψη έγινε το 2024.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε ένα σχεδόν δίλεπτο βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από το Super Bowl, ο αμφιλεγόμενος σταρ απευθύνθηκε σε όσους είχαν ρωτήσει για την υγεία του, λέγοντας ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη και ότι υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες στο Λας Βέγκας. Εκείνη την εποχή, οι φήμες τον ήθελαν να νοσηλεύεται σε άσυλο.

«Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με προσέγγισαν. Η υγεία μου είναι καλή,. Προφανώς αντιμετωπίζει κάποια θέματα αλλά νομίζω ότι τα έχω ξεπεράσει σχεδόν όλα και θα επιστρέψω στο γήπεδο», είπε στο βίντεο που γυρίστηκε δίπλα σε μία πισίνα.

Διαβάστε ακόμη: