O Τζέιμι Όλιβερ αποχωρίζεται τα βιβλία μαγειρικής και ανακοίνωσε ότι έχει γράψει ένα μυθιστόρημα για παιδιά. Ο διάσημος σεφ, 47 ετών, έχει γράψει πολλά βιβλία μαγειρικής, κυρίως για την παρασκευή υγιεινών γευμάτων, αλλά το πιο πρόσφατο εγχείρημά του είναι «πολύ ιδιαίτερο».

Ο Τζέιμι Όλιβερ αποκάλυψε ότι το πρώτο του παιδικό βιβλίο, «Billy and the Giant Adventure», θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο και εξήγησε ότι εμπνεύστηκε να γράψει το μυθιστόρημα, αφού άρχισε να επινοεί ιστορίες για να τις αφηγείται στα παιδιά του πριν τον ύπνο και τελικά άρχισε να καταγράφει τις ιδέες του, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια, καθώς έχει δυσλεξία.

Ο Τζέιμι Όλιβερ έχει πέντε παιδιά με τη σύζυγό του Τζουλς: την Πόπι 20 ετών, την Ντέιζι 19 ετών, την Πέταλ 13 ετών, τον Μπάντι 12 ετών και τον Ρίβερ 6 ετών, τα οποία στο βίντεο ανακοίνωσης του βιβλίου ευχαριστεί που τον βοήθησαν να εμπνευστεί τον μαγικό κόσμο του μυθιστορήματός του.

Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία τεσσάρων καλύτερων φίλων που ανακαλύπτουν έναν μαγικό κόσμο γεμάτο άγρια και υπέροχα πλάσματα. Στον μαγικό κόσμο του, κάθε άτομο συνεισφέρει στον «ρυθμό», ο οποίος, όπως αναφέρει ο Βρετανός σεφ, είναι μια μεταφορά του πραγματικού κόσμου και διερωτάται: «Πώς συνεισφέρετε στο περιβάλλον; Πώς κάνετε τη διαφορά;».

«Είναι μια όμορφη ιστορία» τονίζει. «Ας ελπίσουμε ότι θα σας κάνει να δακρύσετε, θα σας κάνει να γελάσετε και θα πρέπει να σας κάνει να πεινάσετε!» προσθέτει σημειώνοντας ότι «υπάρχει φαγητό σε αυτό το βιβλίο, αλλά όχι όπως θα περιμένατε».