Το καλοκαίρι του 2014, ο Χάμες Ροντρίγκες πραγματοποίησε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης για έξι χρόνια αντί 75 εκατομμυρίων ευρώ, πόσο που τότε τον έκανε την τέταρτη ακριβότερη μεταγραφή στον κόσμο και τρίτη πιο ακριβή στην ιστορία των «μερένχες».

Η θητεία του στη Μαδρίτη, η οποία διήρκησε την τριετία 2014 – 2017, ήταν άκρως επιτυχημένη, αφού κατέκτησε τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο. Για αυτό και ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού θεωρείται ένας από τους «θρύλους» που πέρασαν ποτέ, από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Τσάβι Ερνάντες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στον Κολομβιανό διεθνή μεσοεπιθετικό, υποστηρίζοντας πως θα ήθελε να είχε αγωνισθεί για τη Μπαρτσελόνα και όχι τη «βασίλισσα», μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της La Liga.

«Διαθέτει ποιότητα και ταλέντο, κάνει τη διαφορά. Χάρη στο φανταστικό αριστερό του πόδι, κατάφερε να πετύχει εξαιρετικά τέρματα από κοντινή και μακρινή απόσταση. Λυπάμαι που έπαιξε για τη Ρεάλ Μαδρίτης και όχι τη Μπαρτσελόνα», υπογράμμισε ο Καταλανός τεχνικός.

Διαβάστε ακόμη: