Διάβασα στην έγκυρη «Καθημερινή» ότι τον πρωθυπουργό στην αποστολή στο Ρότερνταμ συνόδευσε ο κύριος Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος, πολιτευτής και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Διατέλεσε «δεξί χέρι» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την περίοδο 2012-15 και αναφέρεται ως ο επικεφαλής διαπραγματευτής της κυβέρνησης με την Τρόικα για το Δημόσιο χρέος στην Ελλάδα.

Έλαβε μεγάλη προβολή από τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, όταν το όνομα του συνδέθηκε με την λίστα Λαγκάρντ και τα έγγραφα του Παναμά (Panama papers)!

Ο κ. Παπασταύρου, μετά από 6 χρόνια δικαστικών αγώνων και ενεργειών, όσον αφορά κακουργηματικές διώξεις (και φορολογικό πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ) του «συστήματος Παπαγγελόπουλου» δικαιώθηκε με την έκδοση αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος!

Ο δικαιωμένος – και με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης- Σταύρος Παπασταύρου, που όντως υπέστη πολιτικές διώξεις, εσχάτως μέσα από πληροφορίες της αγοράς και πηγές στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, «μπήκε στο κάδρο» των προσώπων που προορίζονται για υψηλόβαθμες θέσεις και ανώτατα αξιώματα, στο Μέγαρο Μαξίμου!

Και ακούστηκε ότι προαλείφεται ακόμη και …για Υπουργός Επικρατείας! Αληθεύει; Στο Ρότερνταμ ταξίδεψε ατύπως! Μήπως ωστόσο αποτελούσε προάγγελο της απόκτησης θέσης επίσημης και θεσμικής;

Γιατί οι πληροφορίες λένε πως το πρωθυπουργικό ζεύγος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση.

Μα, αν δεν ήταν έτσι, θα μετείχε αιφνιδιαστικά της πρωθυπουργικής αποστολής;

Και διερωτώμαι: αφού ο κ. Παπασταύρου είχε λάβει την απόφαση ακόμη και να συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα διεθνές επίσημο ταξίδι, λαμβάνοντας έστω ατύπως πολιτικό ρόλο δίπλα του, σε κοινή θέα, προς τι οι «διαμαρτυρίες» του για τις αποκαλύψεις του Radar ότι προορίζεται για κυβερνητική θέση;

Αφού και …εμφανίζεται πλέον επισήμως και …το δείχνει!!!

Αναμένω αντιδράσεις …οδεύοντας προς τις εκλογές του Φθινοπώρου, που όπως μου λένε φίλοι μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα προκηρυχθούν από τον πρωθυπουργό αμέσως μετά τον 15αύγουστο!!!

Ερώτημα: Μπορούν οι «πράκτορες» να είναι και «αδέσμευτοι δημοσιογράφοι»; Δεν υπάρχει conflict of interest (κοινώς ασυμβίβαστο); Η συνωμοσία, τα «βαθιά λαρύγγια» και οι καθοδηγητές…

Μου έχει κάνει πραγματικά εντύπωση το γεγονός ότι διάφοροι «πράκτορες» που νταραβερίζονται με «Μυστικές Υπηρεσίες» και μπαινοβγαίνουν σε ξένες πρεσβείες, εμφανίζονται εσχάτως και ως «αδέσμευτοι δημοσιογράφοι» που διενεργούν έρευνες και «ανοίγουν φακέλους», ακόμη και καθ’ υπαγόρευση ή υπό μορφή «συμβολαίου»!

Και διερωτώμαι: δεν υπάρχει άραγε conflict of interest; Δηλαδή δεν υφίσταται ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του «πράκτορα» και του «αδέσμευτου δημοσιογράφου – ερευνητή»;

Τι έχουν να πουν άραγε γι αυτό, τα «βαθιά λαρύγγια» του Μαξίμου;

Εκείνοι που διαρρέουν σε «πράκτορες» απόρρητες και εμπιστευτικές πληροφορίες που συζητώνται στον «Πρωινό Καφέ» και αλλού….

Και αλήθεια, ποιοι είναι οι καθ’ όλα έντιμοι και υπεράνω υποψίας «καθοδηγητές», που καταστρώνουν υψηλού επιπέδου συνωμοσίες εις βάρος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή «πληροφοριοδοτών» του Μαξίμου και «πρακτόρων» δήθεν «αδέσμευτων δημοσιογράφων – ερευνητών»;

Η «τσαχπίνα» επανεμφανίστηκε! Αφού πρώτα έκανε άνω κάτω – εσωτερικά- το μεγάλο μαγαζί!!!

Εάν την είχατε χάσει, μη φοβάστε, επανεμφανίστηκε επισήμως! Με …ρόλο και υπόσταση! Και τοποθετήθηκε μάλιστα τεχνοκρατικά! Μπράβο, βλέπω μεγάλες προόδους!

Μόνο που δεν ξέρετε ότι στο νέο μεγάλο μαγαζί που η «τσαχπίνα» πρωταγωνίστρια μας, με τα ταγέρ και το βάψιμο μοντέλου, εσχάτως δραστηριοποιείται, έχει προλάβει ήδη να προκαλέσει εσωτερικές συγκρούσεις και έριδες!

Παλιά της τέχνη κόσκινο, θα μου πείτε! Όμως εδώ είναι αλλιώς, όχι όπως εκεί που ήξερε…

Εν πάσει περιπτώσει, αν δει τα δύσκολα δεν θα σκάσει κιόλας! Θα πάρει το …μαγιό της και θα εκδράμει προς κάποια κοντινή μαρίνα πολυτελών σκαφών της παραλιακής!

Η εισαγγελική έρευνα σε στοιχηματικό όμιλο και το ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί επαρκώς!

*** Μία “μικρή” αναστάτωση προκάλεσε η εισαγγελική έρευνα σε όμιλο που δραστηριοποιείται με επιτυχία σε Στοιχηματισμό κυρίως, αλλά και στα ΜΜΕ. Από τις διάσπαρτες πληροφορίες, φήμες, διαδόσεις, εκτιμήσεις κλπ, κρατάω αυτό που λέγεται ότι βρέθηκε ένα σημαντικά μεγάλο ποσό, το οποίο δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί ως προς την προέλευσή του. Πάντως, οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά, όπως και λοιπές γενικές υποχρεώσεις. Το μόνο που προς το παρόν μπορώ να πω είναι το “καλά ξεμπερδέματα”. Τα πολιτικά κονέ, βέβαια, δεν είναι πάντα ασφαλή…

Στο κάδρο και πάλι η Σακελλαρίου για τραπεζικό πόστο! Ποιος άραγε την σπρώχνει;

*** Το άκουσα χθες βράδυ σε καφέ των βορείων προαστίων βλέποντας την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, από συζήτηση διπλανής παρέας, με γνωστά πρόσωπα, αλλά αυτό δεν έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Είναι δυνατόν να παίζει πάλι το όνομα της αξιότιμης κ. Σακελλαρίου για τραπεζικό πόστο; Τέτοιος… έρωτας βρε παιδί μου, με τις ικανότητες (τις επαγγελματικές, να μην παρεξηγηθώ) της εν λόγω κυρίας; Θα παρακολουθώ το θέμα…

Φεύγουν τα hedge funds από την Alpha, χτίζουν θέση ισχυρά χαρτοφυλάκια!

*** Φεύγουν από την Alpha Bank κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις διάφορα hedge funds, ενώ σταδιακά χτίζουν θέση μέλλοντος ισχυρά ξένα χαρτοφυλάκια. Βοηθούντος και του πτωτικού κλίματος, οι απώλειες της μετοχής, είναι…βούτυρο στο ψωμί τους.

Έρχεται το παγκόσμιο κύπελλο στο Κατάρ!

*** Τα… στοιχήματα στον ΟΠΑΠ, πέφτουν βροχή. Βλέπετε, έρχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ τον Νοέμβριο και αντιλαμβάνεστε ότι τα έσοδα θα είναι πολύ μεγάλα. Προφανώς και όλων των στοιχηματικών.