Ο σταρ του TikTok, Σαμ Ράιντερ επιβεβαιώθηκε ότι θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision.

Ο Ράιντερ θα διαγωνιστεί με το τραγούδι του «Space Man».

«Είμαι θαυμαστής του διαγωνισμού Eurovision από τότε που ήμουν παιδί, νιώθω μεγάλη τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να τραγουδήσω σε μια εκδήλωση δίπλα σε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς, ερμηνευτές και τραγουδοποιούς της Ευρώπης» δήλωσε ο Ράιντερ.

Ο Σαμ Ράιντερ εξέφρασε την ελπίδα να τραγουδήσει καλά και να κάνει περήφανο το Ηνωμένο Βασίλειο τονίζοντας ότι έγραψε το τραγούδι μαζί με φίλους του το περασμένο καλοκαίρι και αυτό κάνει όλη την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή. «Θα σας δω στο Τορίνο θρύλοι!» ανέφερε.

Tik Tok

Ο Ράιντερ έγινε γνωστός όταν άρχισε να δημοσιεύει βίντεο με διασκευές και τραγούδια καραόκε από το σπίτι του στην αρχή του lockdown λόγω πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020. Μέχρι το τέλος του έτους, έγινε ο καλλιτέχνης με τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στο TikTok.

7,7 εκατομμύρια ακόλουθους

Με 7,7 εκατομμύρια ακόλουθους και πολλούς διάσημους θαυμαστές, συμπεριλαμβανομένων των Τζάστιν Μπίμπερ και Αλίσια Κις, ο Ράιντερ ερμήνευσε πρόσφατα τραγούδια στο NME Home Sessions.

Το 2021 ανακοινώθηκε ότι η TaP Music –η παγκόσμια εταιρεία κυκλοφορίας και διαχείρισης μουσικής πίσω από τις Dua Lipa και Lana Del Rey– θα συνεργαστεί με το BBC για να επιλέξει ένα τραγούδι και έναν καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Ο συνιδρυτής της TaP Music, Μπεν Μόσον, δήλωσε: «Η αναζήτηση διήρκεσε πολλούς μήνες και μας έφερε μπροστά σε πολλά διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε για την εκπροσώπησή μας. Είχαμε απίστευτο ενδιαφέρον απ’ όλη τη μουσική βιομηχανία, από άγνωστα ταλέντα έως και γνωστούς καλλιτέχνες με νούμερο 1 άλμπουμ, ωστόσο καταλήξαμε στον Σαμ λόγω του συνδυασμού των εξαιρετικών φωνητικών του ικανοτήτων και ενός υπέροχου τραγουδιού με τόσες πολλές κλασικές βρετανικές μουσικές επιρροές».