Η διαδικασία επιλογής των στελεχών πού θα επανδρώσουν την ανώτατη ιεραρχία του ΤΑΙΠΕΔ φτάνει στο τέλος της.

Εκεί πού η αγορά περίμενε από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δικές της εξαγγελίες, να στελεχώσει την ευαίσθητη και πολύ σημαντική αυτή δημόσια δομή, η οποία έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού κράτους με έμπειρους και ικανούς τεχνοκράτες, διαπιστώνει ότι τελικά προκρίνονται άτομα από τον σκληρό πυρήνα της γραφειοκρατίας της εξουσίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά την πρόσληψη από την κυβέρνηση ακριβοπληρωμένων συμβούλων (Egon Zehnder και Stanton Chase) για να προσελκύσουν στελέχη από την ιδιωτική αγορά, τελικά προωθούν την ανάθεση υψηλόβαθμων καθηκόντων σε συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος, τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Σταμπουλίδη!

Δεν γνωρίζουμε την … προσφορά του κ. Σταμπουλίδη στην ελληνική αγορά, ούτε τις ακαδημαϊκές του περγαμηνές (λένε ότι είναι απόφοιτος ΤΕΙ), όμως είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να παρακάμπτονται δεκάδες βιογραφικά άξιων και ικανών Ελλήνων επιστημόνων, προκειμένου να ικανοποιηθεί η εμμονή κάποιων μανδαρίνων του πασοκογενούς συστήματος της κεντρικής εξουσίας για πλήρη έλεγχο των δομών του Κράτους.

Το πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο αν αληθεύουν οι φήμες πού φέρουν ως αντικαταστάτη του στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου κάποιον σύμβουλο του πολυπράγμονα κ. Σταμπουλίδη!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.