Ο Γαλλικός οίκος μόδας Saint Laurent εγκαινίασε το δικό του βιβλιοπωλείο, το Saint Laurent Babylone στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Το όνομα Babylone είναι αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς των συνιδρυτών του γαλλικού οίκου μόδας Yves Saint Laurent και Pierre Bergé με τη γειτονιά Sèvres-Babylone.

Το Saint Laurent Babylone δεν είναι ένα παραδοσιακό βιβλιοπωλείο. Στοχεύει στο να γίνει ένας πολιτιστικός προορισμός αφιερωμένος στην τέχνη, τον πολιτισμό και τους νέους τρόπους έκφρασης.

Τι θέλει να πετύχει ο Saint Laurent με το νέο βιβλιοπωλείο

Σχεδιασμένο από τον creative director του Saint Laurent, Άντονι Βακαρέλο, προσφέρει ποικίλες και σφαιρικές συλλογές βιβλίων, τέχνης και μουσικής και αποτελεί ένα νέο υβριδικής μορφής κόμβο πολιτισμού.

Εκδηλώσεις με DJ και αναγνώσεις συγγραφέων είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως και η παρουσίαση σπάνιων βιβλίων και εκδόσεων, ηχογραφήσεων που δεν κυκλοφορούν αλλά και πρωτότυπων παραγωγών.

Η διακόσμηση του Saint Laurent Babylone

Ο Άντονι Βακαρέλο είπε ότι ήθελε ο χώρος αυτός να θυμίζει την εμβληματική μπουτίκ Saint Laurent Rive Gauche, η οποία άνοιξε το 1966 και επεκτάθηκε στη γειτονιά Sèvres-Babylone.

Κομψά, μαρμάρινα τραπέζια και ράφια και τοίχοι από ακατέργαστη πέτρα κυριαρχούν στον χώρο που φιλοξενεί μεταξύ άλλων, σπάνια βιβλία τοποθετημένα πάνω σε ένα αρχειακό γραφείο Pierre Jeanneret για το ξεφύλλισμα των οποίων είναι απαραίτητη η χρήση γαντιών.

Το κατάστημα βρίσκεται στο νούμερο 9 της Rue de Grenelle και ήταν μέχρι πρότινος αφιερωμένο στη σειρά ready-to-wear και στα αξεσουάρ του σπουδαίου Γαλλικού οίκου.

Τα εγκαίνια συνέπεσαν με την κυκλοφορία συλλογής των λευκωμάτων Saint Laurent Rive Droite, που εκδόθηκαν από το brand μέσω του εκδοτικού οίκου του, SLRD.

 

Διαβάστε ακόμη: