Στις 18 Αυγούστου 1988 πωλείται, στο Λονγκ Άιλαντ το Oheka Castle, το δεύτερο μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ. Έχει σχεδόν 130 δωμάτια και αλλάζει χέρια αντί 22 εκατ. δολαρίων (55 εκατ. δολάρια σε σημερινά χρήματα).

Η 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων έπαυλη χτίστηκε από τον Otto Hermann Kahn, έναν Αμερικανό τραπεζίτη γεννημένο στη Γερμανία.

Η πλούσια ιστορία του Oheka Castle

Οι εργασίες για την ανέγερσή της ξεκίνησαν το 1914 και ολοκληρώθηκαν το 1919, κοστίζοντας 11 εκατ. δολάρια (περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια σε σημερινά χρήματα).

Ο Kahn ήθελε αρχικά να γίνει μουσικός, όμως γρήγορα εγκατέλειψε το όνειρό του αυτό, προκειμένου να αποκτήσει μια καλή θέση στην αμερικανική κοινωνία. Μάλιστα, φημολογείται ότι η εικόνα του ήταν τόσο ισχυρή την εποχή εκείνη, ώστε αποτέλεσε την έμπνευση για τον τραπεζίτη «Mr Monopoly» του ομώνυμου επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Το μότο της οικογένειας Kahn είναι «Forever Restlessly Forward» (Πάντα Αδιάκοπα Μπροστά) και ο Αμερικανός τραπεζίτης ήθελε ένα σπίτι ανάλογο της φήμης του. Του έδωσε, μάλιστα, το όνομά του. Το σπίτι των 130 δωματίων είναι γνωστό ως OHEKA Castle, από τα πρώτα γράμματα του ονόματός του (Otto HErmann KΑhn).

Oheka Castle

Και όμως, μία τέτοια έπαυλη χρησιμοποιούνταν μόνο ως καλοκαιρινή κατοικία. Βέβαια, o Kahn πραγματοποιούσε λαμπερά πάρτι στο κάστρο του, το οποίο λέγεται ότι αποτελεί την έμπνευση πίσω από το σπίτι του Great Gatsby.

Με 39 τζάκια και 129 άτομα μόνιμο προσωπικό, το κάστρο έγινε το σκηνικό για εκπληκτικές δεξιώσεις, στις οποίες ήταν προσκεκλημένες από διασημότητες του Χόλυγουντ έως προσωπικότητες της πολιτικής και γαλαζοαίματοι.

Με τον θάνατο του Kahn, το 1934, το κάστρο του απέκτησε κατά καιρούς διάφορες χρήσεις και στα πέντε χρόνια που παρέμεινε κενό υπέστη τεράστιες ζημιές, ώσπου το 1984 το Oheka Castle αγοράστηκε από έναν κατασκευαστή που είδε την αξία του.

Ο Gary Melius αγόρασε την έπαυλη αντί 1,5 εκατ. δολαρίων, αλλά πλέον είχε στα χέρια του ένα ακίνητο που δεν είχε ρεύμα, σωληνώσεις, παράθυρα ή πόρτες. Οι εργασίες της αποκατάστασης του κόστισαν 40 εκατ. δολάρια.

Το 1988, αδυνατώντας πια να χρηματοδοτήσει το τεράστιο project, ο Melius πούλησε το ακίνητο στον Ιάπωνα επιχειρηματία Hideki Yokoi αντί 22 εκατ. δολαρίων.

Δέκα χρόνια αργότερα, και έπειτα από μία δικαστική διαμάχη, το Oheka Castle πέρασε σε μία από τις κόρες του Yokoi και τον σύζυγό της.

Όμως δεν μπορούσαν να το συντηρήσουν και έτσι ο Melius το αγόρασε ξανά, για να το λειτουργήσει σαν ξενοδοχείο, χώρο δεξιώσεων και συνεδρίων.

Η πλούσια ιστορία του Oheka Castle περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, όταν ένα απόγευμα σαν όλα τα άλλα, το 2014, ο Melius δέχεται πυροβολισμό στο κεφάλι από έναν άγνωστο μασκοφόρο άνδρα, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ του κάστρου.

Ο πυροβολισμός δεν τον σκότωσε ακαριαία, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την κόρη του, η οποία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο Melius επέζησε και παρότι η απόπειρα δολοφονίας του καταγράφηκε σε βίντεο, εντούτοις ο δράστης δεν βρέθηκε ποτέ.

Με το πέρασμα των χρόνων, το Oheka Castle «πρωταγωνίστησε» σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά βίντεο και φωτογραφήσεις.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «Citizen Kane» το 1941 και πιο πρόσφατα στο βίντεο κλιπ της Taylor Swift «Blank Space».