Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη· τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα· τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη· τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα· τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και με πολιτικούς με τους οποίους είχε συνεργασθεί στενά, όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος· ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Έχοντας αρχίσει μία μεταρρύθμιση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όταν ανέλαβε αυτό το αξίωμα το 2020 («JF2025» για τις οικονομικές δικαιοδοσίες 2025), ο Πιέρ Μοσκοβισί ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Ιωάννη Σαρμά.

Τα δύο θεσμικά όργανα, τα οποία μοιράζονται πολλά κοινά σημεία, θα υπογράψουν διμερή συμφωνία συνεργασίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διαβάστε ακόμη: