Σε ένα ματς θρίλερ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ με 2-1 και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Όπως στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, έτσι και σήμερα ο ΠΑΟΚ… σόκαρε την ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να σώσει κάτι από τη σεζόν στον τελικό του κυπέλλου, αντίθετα με την ΑΕΚ που τελειώνει τη σεζόν με «άδεια χέρια».

Όλο το παιχνίδι ήταν το τελευταίο μισάωρο. Από το 60′ και έπειτα. Γιατί μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ελάχιστα πράγματα έγιναν.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Σφιντέρσκι κέρδισε πέναλτι από τον Γαλανόπουλο. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια το εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Εννιά λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε. Από κόρνερ του Τάνκοβιτς ο Γαλανόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του (0-1).

Έτσι το παιχνίδι απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ένωση πίστεψε περισσότερο για την πρόκριση και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αλλάξει τακτική για να πετύχει το γκολ που θα του σφράγιζε την πρόκριση. Η σκέψη του Πάμπλο Γκαρσία να περάσει στο ματς τον Κρμέντσικ στη θέση του Σφιντέρσκι αποδείχθηκε σωστή.

Στο 84′ η επιμονή του Μπάμπα ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στον Μάνταλο να απομακρύνει. Του έβαλε την κόντρα έξω από την περιοχή, πήρε την μπάλα, έβγαλε υπέροχη διαγώνια πάσα στον Κρμέντσικ, που ξεχασμένος μέσα στην περιοχή… εκτέλεσε τον Τσιντώτα (1-1). Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον  σκορ πρόκρισης.

Η ΑΕΚ είχε μπροστά της 12 λεπτά με τις καθυστερήσεις για να ανατρέψει την κατάσταση. Να βρει εκείνη γκολ πρόκρισης και να περάσει στον τελικό. Αντ’ αυτού; Έχασε το ματς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με μια… ζωγραφιά του Ζίφκοβιτς. Ο Μιτάι έκανε το λάθος, ο Ζίφκοβιτς είδε τον Τσιντώτα έξω από την εστία, το δοκίμασε από τα 30 μέτρα και του… έπιασε (2-1). Για ακόμα μια φορά η μονομαχία δικεφάλων στο Κύπελλο καταλήγει στην ασπρόμαυρη πλευρά και ο ΠΑΟΚ δίνει ραντεβού στον μεγάλο τελικό στις 22 Μαΐου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ουάρντα (87′ Τσιγγάρας), Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (88′ Κοσίδης), Βασιλαντωνόπουλος (88′ Νταντσένκο), Λόπες (62′ Μιτάι), Σιμάνσκι (62′ Τάνκοβιτς), Κρίστιτσιτς (62′ Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.