Ο Μουργκ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 94’ χάρισε μια σπουδαία νίκη(1-0) στον ΠΑΟΚ και παράλληλα τον έχρισε φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου για μια ακόμα χρονιά. Η ΑΕΚ έμεινε με τις διαμαρτυρίες στον διαιτητή για τον καταλογισμό του φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο ποιοτικά. Δύο ομάδες με πληγωμένο το γόητρό τους λόγω των τελευταίων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, έπαιξαν φοβισμένα και οι δύο προπονητές δεν πήραν καθόλου ρίσκα.

Με Τάνκοβιτς και Λόπες ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο 8′, με τον Πασχαλάκη να βγάζει το σουτ του Ισπανού αριστερού μπακ. Η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα κέρδιζει ολοένα και περισσότερα μέτρα, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βγάλει αντεπίθεση με προοπτικές λόγω των πολλών λαθών στην κυκλοφορία της μπάλας. Λάθη που έκαναν έξαλλο τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έκανε πολλές παρατηρήσεις. Ο Χιμένεθ συνέχιζε να στοχεύει είτε στο Τάνκοβιτς – Βιεϊρίνια, είτε στην πλάτη των Ίνγκασον – Κρέσπο και στο 28′ η ΑΕΚ είχε την πιο καλή ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν ο Μάνταλος σήκωσε στην πλάτη της άμυνας, ο Ολιβέιρα κατέβασε στην περιοχή και σούταρε στην κίνηση, με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος για την ΑΕΚ, που είχε τρεις τελικές όλες κι όλες. Όσο για τον ΠΑΟΚ; Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με μόλις μία τελική προσπάθεια, η οποία ήρθε έπειτα από λάθος του Τσιντώτα που… χάρισε την μπάλα στον Τζόλη, αλλά το πλασέ του τελευταίου μέσα από την περιοχή ήταν κακό και αδύναμο.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα από τα χειρότερα ημίχρονα που έχουν γίνει στην ιστορία των ντέρμπι στην Ελλάδα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αλλάξουν αυτό το 0-0 που διαμορφωνόταν.

Οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν τίποτα σε σχήμα, αλλά μονάχα σε πρόσωπα και ένα απ’ αυτά έγινε ο ήρωας του αγώνα και το έκρινε υπέρ του ΠΑΟΚ στο φινάλε.

Ο Μουργκ μπήκε στο 90′ αντί του Τζόλη, με το ματς να θέλει ακόμα τέσσερα λεπτά – αυτά των καθυστερήσεων. Στο 94′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα φάουλ που σήκωσε αντιδράσεις από την ΑΕΚ. Και απ’ αυτό το φάουλ γράφτηκε η ιστορία του ματς. Ο Ουάρντα έστησε αρχικά την μπάλα, αλλά η θέση ήθελε αριστεροπόδαρο.

Ο Μουργκ πήγε δίπλα του, ανέλαβε να εκτελέσει και έστειλε την μπάλα στο… άπιαστο. Ένα υπέροχο γκολ που δίνει στον ΠΑΟΚ ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63′ Σιμάνσκι), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (88′ Μαχαίρας), Γκαρσία, Τάνκοβιτς (63′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (69′ Ανσαριφάρντ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (64′ Ροντρίγκο), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (64′ Ουάρντα), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (90′ Μουργκ), Κρμέντσικ (74′ Σφιντέρσκι)

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.