Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έκανε περίπατο με αντίπαλο τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ. Μάλιστα ο βαθμός δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ μίκρυνε ακόμα περισσότερο όταν ο Βάτερμαν αποβλήθηκε στο 26′. Ο Σίμος αναγκάστηκε να αλλάξει τον βασικό γκολκίπερ του και με αριθμητικό μειονέκτημα, ήταν αδύνατο για τον ΟΦΗ να ελπίζει σε κάτι καλό. Η κατάρρευση ήταν θέμα χρόνου για την ομάδα του Ηρακλείου και αφού δεν συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, επήρθε στο δεύτερο μέρος μετά το γρήγορο γκολ από τον Τζόλη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και έχασε αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Κρμέντσικ. Μάλιστα, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ εκβίασε την υπόδειξη πέναλτι, πέφτοντας θεαματικά μετά από επαφή με τον Βούρο, αλλά δεν ξεγέλασε τον Παπαπέτρου.

Ωστόσο, η φάση που καθόρισε τις ισορροπίες σημειώθηκε στο 21′. Από λάθος γύρισμα του Στάιμου στον Βάτερμαν, ο Τζόλης κινήθηκε έξυπνα και έκλεψε, ο γκολκίπερ του ΟΦΗ τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Παπαπέτρου, αφού συμβουλεύτηκε το VAR τον απέβαλλε.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο 48′ με μία αμφισβητούμενη φάση. Ο Μουργκ γέμισε από δεξιά, ο Τζόλης στη μικρή περιοχή σήκωσε το πόδι πολύ ψηλά και κέρδισε τη μονομαχία από τον Ουές και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ είχε σηκωμένο το πόδι στο κεφάλι του Ουές αλλά ο Παπαπέτρου μέτρησε αμέσως το γκολ, λογικά με τη σύμφωνη γνώμη του VAR που εξέτασε τη φάση και δεν βρήκε κάτι το μεμπτό.

Το γρήγορο γκολ και το αριθμητικό μειονέκτημα έκαναν τον ΟΦΗ να καταρρεύσει και να δεχτεί άμεσα δεύτερο γκολ… Τέσσερα λεπτά αργότερα, ξανά ο Μουργκ έκανε την παράλληλη πάσα από αριστερά και ο Βαρέλα με κοντινή προβολή σκόραρε.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε σε αυτό και πέτυχε τρίτο γκολ στο 67′. 66′ Ο Τζόλης πάσαρε στον Κρμέντσικ, ο Σελίμοβιτς έχασε τη μπάλα και ο στράικερ του ΠΑΟΚ σκόραρε το 0-3 με πλασέ.

ΟΦΗ (Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Βούρος, Σελίμοβιτς, Λυμπεράκης (27′ Σωτηρίου), Κοροβέσης (77′ Σουρνάκης), Βαφέας, Στάικος, Νέιρα, Στάρτζεον (68′ Γρίβας), Σαρδινέρο (68′ Γιαννούλης)

ΠΑΟΚ (Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (77′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Τζόλης, Ουάρντα (84′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (68′ Λάμπρου), Κρμέντσικ (76′ Σφιντέρσκι)