Ομάδα-ορχήστρα με τον Ματιέ Βαλμπουενά «πρώτο βιολί», ο Ολυμπιακός έδωσε μια μοναδική παράσταση στην Τρίπολη. Φιλοδώρισε με τέσσερα γκολ τον Αστέρα Τρίπολης και έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 38 πόντους σε 14 παιχνίδια και βρίσκεται στο +9 από τον Αρη, στο +10 από τον ΠΑΟΚ και στο +11 από την ΑΕΚ. Σε αυτά τα ματς οι Ερυθρόλευκοι έχουν βάλει 40 γκολ και έχουν δεχθεί μόλις 5!

Οι φιλοξενούμενοι στο 12’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα την προσπάθεια του Μαροκινού.

Στο 23’ ο τερματοφύλακας του Αστέρα έβρισε τον διαιτητή, αλλά ο ρέφερι του έδειξε μόνο την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη, όπως θα έπρεπε. Λίγα λεπτά αργότερα ο Μίλαν Ράσταβατς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγή, αφού ο Παπαδόπουλος ένιωσε ένα τράβηγμα και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Τη θέση του πήρε ο νεαρός Αντώνης Τσιφτσής, με τον 21χρονο να μπαίνει στο 28’.

Σκόραραν Σεμέδο και Καμαρά

Ο Ολυμπιακός μετά το 30’ ανέβασε την απόδοση του και στο 35’ κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά και ο Ρούμπεν Σεμέδο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή για το 1-0. Το τέρμα του Πορτογάλου ανέβασε την ψυχολογία των Ερυθρόλευκων και στο 40’ ο Ολυμπιακός κέρδισε νέο κόρνερ μετά την προσπάθεια του Μπρούμα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ εκτέλεσε ξανά και ο Καμαρά με τρομερό σουτ έκανε το 2-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ματιέ σήκωσε ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όπου βρισκόταν ο Αφρικανός μέσος και αυτός με φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα δύο γκολ στους Πειραιώτες. Ενα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Καμαρά να το πανηγυρίζει έξαλλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μασούρας έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός προσπάθησε να σκοράρει με γυριστό, η μπάλα σταμάτησε στα σώματα και στρώθηκε ξανά μπροστά του, ο 27χρονος σούταρε ξανά, αλλά οι γηπεδούχοι έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Οι Αρκάδες απείλησαν στο 58’ όταν ο Τασουλής έκανε τη σέντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Στο 74’ οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν κοντά στο 3-0, αλλά ο Σισέ δεν έβαλε σωστά το πόδι του μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και έχασε την ευκαρία.

Δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας απείλησε με τον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός των Αρκάδων.

Στο  81’ ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0, με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών εκτέλεσε άψογα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Τσιφτσής έμεινε… άγαλμα και οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ.

Στο 86’ οι Πειραιώτες σκόραραν ξανά, αυτή τη φορά με τον Μπρούμα. Ο Καμαρά έκανε την κάθετη πάσα στον Πορτογάλο και αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσιφτσή για το τελικό 4-0.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος (28′ λ.τρ. Τσιφτσής), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70′ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (46′ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα, Κρέσπι (46′ Α. Ριέρα) και Λούις Φερνάντεθ (77′ Τζίμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Χολέμπας (85′ Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο (58′ Παπέ Σισέ), Μπα, Ραφίνια, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (59′ Φορτούνης), Μπρούμα, Μασούρας (76′ Ραντζέλοβιτς) και Ελ Αραμπί (85′ Σουντανί).