Καταπληκτικός ο Ολυμπιακός για 30 λεπτά κόντρα στην Βαλένθια, που «καιγόταν» για τη νίκη προκειμένου να έχει ελπίδες για την οχτάδα, χαλάρωσε στην τελευταία περίοδο, αλλά πήρε μια νίκη γοήτρου με 88-79.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παρατάσσει στη βασική του πεντάδα ένα πιο ψηλό σχήμα, το οποίο βοηθούσε ιδιαίτερα στις αλλαγές στην άμυνα που έπαιζαν οι «ερυθρόλευκοι». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Βαλένθια να μην έχει την εύκολη λύση και να αναγκάζεται να επιτεθεί προς το τέλος των 24″. Από την άλλη πλευρά οι Πειραιώτες είχαν την υπομονή να γυρίζουν τη μπάλα στην επίθεση παίρνοντας έτσι από νωρίς το προβάδισμα.

Αυτό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς οι «νυχτερίδες» παρέμεναν χωρίς λύσεις στο επιθετικό μισό, ενώ σε συνδυασμό με τις χαμένες βολές, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους. Με τις δύο ομάδες εν τέλει να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 31-44 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με απίστευτη διάθεση και με έναν τρομερό Πρίντεζη να σκοράρει συνεχόμενους πόντους το προβάδισμα των Πειραιωτών εκτοξεύθηκε πάνω από τους τριάντα πόντους. Απέναντι σε μια Βαλένθια που έμοιαζε να τα έχει χαμένα και να μην μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς που είχαν επιβάλλει οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο μπορεί αρχικά να φαινόταν πως δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον και ότι απλά θα περιμέναμε το τελικό αποτέλεσμα, όμως η Βαλένθια είχε διαφορετική άποψη. Συγκεκριμένα, τρέχοντας ένα εντυπωσιακό επιμέρους 38-14 παραλίγο να κάνει μια αδιανόητη ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό ο οποίος πιθανόν να πίστεψε πως ο αγώνας είχε κριθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως έδειξαν να… ξυπνούν στο τέλος και μπόρεσαν να ελέγξουν την αναμέτρηση, καταφέρνοντας εν τέλει να πάρουν τη νίκη, η οποία όμως δεν σημαίνει κάτι βαθμολογικά, αλλά κυρίως βοήθησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δει πολλά πράγματα από τους παίκτες του μέσα στο παρκέ.

 

 

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.