Τα destination fashion shows συνεχίζονται και οι προορισμοί γίνονται ολοένα και πιο συναρπαστικοί. Ο οίκος Dior μας έχει χαρίσει μερικούς απ’ αυτούς – τον Ιούνιο του 2021 ταξίδεψε στην Ελλάδα για την Cruise Collection 2022 και τον Ιούνιο του 2022 στη Σεβίλλη της Ισπανίας για τη Dior Cruise 2023, και τώρα ετοιμάζεται να ταξιδέψει εκτός Ευρώπης και να παρουσιάσει την επόμενη συλλογή του στην Ινδία. Όπως ανακοίνωσε, το show για τη συλλογή Fall 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Μουμπάι (Βομβάη) στις 30 Μαρτίου 2023.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου, “η Maria Grazia Chiuri, creative director για τις γυναικείες συλλογές του Dior, επέλεξε την Ινδία και συγκεκριμένα το ιστορικό μνημείο Gateway of India (Η Πύλη της Ινδίας) στη Βομβάη, ως έναν συναρπαστικό προορισμό του ευρηματικού ταξιδιού της”. Εξάλλου, για τη σχεδιάστρια κάθε συλλογή είναι μια ευκαιρία για να δημιουργήσει νέες σχέσεις ανάμεσα σε διαφορετικές ειδικότητες και πεδία δεξιοτεχνίας, παραδοσιακών τεχνικών και συναρπαστικών καινοτομιών.

Η συνεργασία της με εγχώριους τεχνίτες και artisanal εργαστήρια στη δημιουργία της Fall 2023 κολεξιόν είναι σίγουρη και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να έχει ενδιαφέρον αφού σ΄αυτή αναμένεται να συναντηθούν δημιουργικά διαφορετικές κουλτούρες. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η Maria Grazia Chiuri συνεργάζεται στενά στις Couture συλλογές της με το ατελιέ Chanakya που εδρεύει στο Μουμπάι και ειδικεύεται σε παραδοσιακές τεχνικές κεντήματος.

Η συλλογή Dior Fall 2023, εξάλλου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έχει σκοπό να αποτίνει φόρος τιμής στο εξαιρετικό savoire-faire της Ινδίας, αλλά και στο μοναδικό όραμα του Christian Dior και των διαδόχων του που έτρεφαν ξεχωριστό θαυμασμό για τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα