Κάτι περισσότερο από έξι μήνες κράτησε η παρουσία του Ντουέιν Μπέικον στον Παναθηναϊκό. Μερικές ημέρες ύστερα από το δεύτερο σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε (την παραμονή του αγώνα ενάντια στον Κολοσσό Ρόδου για τα πλέι–οφ του ελληνικού πρωταθλήματος) ο 27άχρονος φόργουορντ αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό.

Όσα συνέβησαν στην προπόνηση της Τρίτης (25/04) με το περιστατικό εις βάρος συμπαίκτη του, αποτέλεσαν το αποκορύφωμα μίας συμπεριφοράς που είχε δημιουργήσει επανειλημμένως έντονους προβληματισμούς εντός του «πράσινου» οργανισμού.

Άλλωστε, στο εξάμηνο της συνεργασίας των δύο πλευρών, υπήρχαν και άλλες αφορμές από τον 27άχρονο φόργουορντ, όπως αυτή μετά την αναμέτρηση κόντρα στη Μονακό, πριν από έναν μήνα. Τότε, είχε ξενυχτήσει και ενώ ακολουθούσε άλλο παιχνίδι, σε «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είχε επιβληθεί πρόστιμο στον Ντουέιν Μπέικον, το οποίο, όμως, εν συνεχεία ανεκλήθη.

Ύστερα από τον αγώνα με αντίπαλο τον Κολοσσό στη Ρόδο, ο Χρήστος Σερέλης είχε γνωστοποιήσει ότι εντός των προσεχών ημερών, θα προέκυπτε νεότερη ενημέρωση για το θέμα, όπως και συνέβη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αποφάσισε πως προτιμότερο για την εύρυθμη λειτουργία του συνόλου, είναι να αποχωρήσει αμέσως, ο Ντουέιν Μπέικον. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι για το υπόλοιπο των πλέι–οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα πορευθεί με πέντε (αντί για έξι) παίκτες χωρών του εξωτερικού.

Ο Ντουέιν Μπέικον αγωνίσθηκε 27 φορές στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μετρώντας 16.6 πόντους (με 29.7% στα τρίποντα), 3.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1.3 λάθη ανά 30’50’’ συμμετοχής. Αντίστοιχα, στη Basket League, είχε 13.1 πόντους (με 42.2% στα τρίποντα), 3.9 ριμπάουντ και 2.1 ριμπάουντ.

Διαβάστε ακόμη: