Σήμερα (24/03), ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για ενδεχόμενο «θάνατο και καταστροφή» εάν τού ασκηθεί ποινική δίωξη, λίγες ώρες αφότου οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης, που ερευνούν τον χρηματισμό της πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, με αντάλλαγμα τη σιωπή της, διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να πτοηθούν.

Η δημοσίευση του Τραμπ στον ιστότοπο Truth Social είναι η τελευταία χρονικά λεκτική επίθεση που «εξαπολύει» στον εισαγγελέα, Άλβιν Μπραγκ, από το περασμένο Σάββατο (18/03), όταν ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προέβλεψε –λανθασμένα, όπως αποδείχθηκε– ότι επρόκειτο να συλληφθεί τρεις ημέρες αργότερα.

Ο Τραμπ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι η ήττα του, στις προεδρικές εκλογές του 2020, ήταν αποτέλεσμα νοθείας. Αυτός ο ισχυρισμός ώθησε τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, σε μία αποτυχημένη προσπάθεια να εμποδίσουν το Κογκρέσο από την επικύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου 7 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους.

Για το συγκεκριμένο θέμα, σε μία παράλληλη εξέλιξη, ένας δικαστής διέταξε τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους, καθώς και άλλους πρώην συμβούλους του Τραμπ, να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Ενόρκων που ερευνά τις προσπάθειες ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών. Ο Τραμπ επέμενε ότι οι συνεργάτες του καλύπτονταν από το «εκτελεστικό προνόμιο» και δεν επιτρεπόταν να καταθέσουν, όμως, το δικαστήριο απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ABC.

«Τι είδους άτομο μπορεί να ασκήσει δίωξη σε ένα άλλο, στην προκειμένη περίπτωση σε έναν πρώην Πρόεδρο, ο οποίος έλαβε περισσότερες ψήφους από οιονδήποτε άλλον εν ενεργεία Πρόεδρο στην ιστορία και είναι ο κορυφαίος υποψήφιος (με διαφορά) για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για έγκλημα, όταν όλοι γνωρίζουν πως κανένα έγκλημα δε διαπράχθηκε και είναι, επίσης, γνωστό ότι ο ενδεχόμενος θάνατος και καταστροφή σε μία τέτοια ψευδή κατηγορία θα μπορούσε να είναι ολέθριος για τη χώρα μας; Ποιος και γιατί θα έκανε κάτι τέτοιο; Μόνο ένας αχρείος ψυχοπαθής που μισεί πραγματικά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς.

Το γραφείο του εισαγγελέα, με επιστολή του προς τους Ρεπουμπλικανούς Προέδρους των Επιτροπών στο Κογκρέσο, αμφισβήτησε την πρόθεση εκείνων να ερευνήσουν τα πεπραγμένα του, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ ήταν εκείνος που «δημιούργησε την ψευδή εντύπωση ότι θα συλληφθεί». Στην επιστολή, το αίτημα των τριών Προέδρων των Επιτροπών που ζήτησαν πληροφορίες για την εκκρεμή ποινική έρευνα χαρακτηρίζεται ως «παράνομη παρέμβαση στις εξουσίες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης».

Η Στόρμι Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, υποστηρίζει ότι χρηματίσθηκε προκειμένου να μη μιλήσει για την ερωτική επαφή που είχε με τον Τραμπ, το 2006. Ο τέως Πρόεδρος αρνείται ότι είχε σχέσεις με την Ντάνιελς και χαρακτηρίζει «απλή ιδιωτική συναλλαγή» την καταβολή 130.000 δολαρίων· επιμένει ότι δε διέπραξε έγκλημα και υποστηρίζει ότι η έρευνα είναι «πολιτικά υποκινούμενη». Η Επιτροπή Ενόρκων που ερευνά την υπόθεση θα συνεδριάσει ξανά, την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: