Έδωσε στο body horror τον ορισμό του και δοκίμασε τα όρια των θεατών ουκ ολίγες φορές στην (ομολογουμένως) ενδιαφέρουσα καριέρα του, που τον έφερε πέντε φορές στο Φεστιβάλ Καννών, δυο στο Βερολίνο, μια στη Βενετία και καμία(!) στα Όσκαρ. Κι όμως, αυτός ο σκηνοθέτης που συνεχώς ψάχνει το επόμενο του βήμα να είναι άλμα, κι όχι απλά ένα step, ήρθε η στιγμή να επιστρέψει.

Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που μας έλειψε απίστευτα, αφού έχουν περάσει 7 χρόνια από την τελευταία ταινία του. Κι αν ο τίτλος της καινούργιας, «Crimes of the Future», δεν σας λέει κάτι, ας πάμε πίσω στο 1970 για να θυμηθούμε πως ο Κρόνενμπεργκ είχε σκηνοθετήσει μια ωριαία ταινία με τον ίδιο τίτλο. Η πλοκή αφορούσε τον διευθυντή μιας δερματολογικής κλινικής, ο οποίος εμπλέκεται σε μια περίεργη υπόθεση που συνδέει τον μέντορά του με μια περίπτωση εξάπλωσης πανούκλας με θύματα γυναίκες.

Toν Αύγουστο

Από τις 2 Αυγούστου μέχρι και τις αρχές Σεπτέμβρη, η Αθήνα θα υποδεχτεί τον Καναδό σκηνοθέτη. Τα γυρίσματα θα γίνουν στην πρωτεύουσα, στον κινηματογράφο Ίριδα και στο λιμάνι του Πειραιά. Από ελληνικής πλευράς στην παραγωγή συμμετέχουν οι Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή, που είχαν συνεργαστεί με τον παραγωγό της ταινίας, Ρόμπερτ Λάντος στα γυρίσματα του «Fugitive Pieces» του Τζέρεμι Ποντέσουα πριν από 14 χρόνια στην Ύδρα και τη Μυτιλήνη.

«Ανυπομονώ να επιστρέψουμε στην Ελλάδα για γύρισμα, […] η Αθήνα μοιάζει το ιδανικό σετ για το “Crimes of the Future”, κομμένο και ραμμένο για το μοναδικό όραμα του Κρόνενμπεργκ που θέλει το μέλλον να μπερδεύεται με το παρελθόν»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.