Ο σερ Μάικλ Γκάμπον, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Άλμπους Ντάμπλντορ» στις ταινίες του «Χάρι Πότερ», δεν άφησε τίποτα στη μακροχρόνια ερωμένη του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο γιους.

Ο Ιρλανδός ηθοποιός μοιραζόταν τον χρόνο του μεταξύ της συζύγου του, λαίδης Αν Γκάμπον, και της σκηνογράφου Φιλίπα Χαρτ, που ήταν 25 χρόνια νεότερή του.

Μετά τον θάνατό του από πνευμονία τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ηλικία 82 ετών, η διαθήκη του ανοίχτηκε χθες, αποκαλύπτοντας ότι σχεδόν ολόκληρη η περιουσία των 1,5 εκατ. λιρών έχει περιέλθει στη σύζυγό του, λαίδη Άν.

Η λαίδη Άν αναφέρεται ως εκτελεστής της διαθήκης μαζί με τον γιο της, τον 60χρονο Φέργκους, από τον σταρ, ο οποίος εμφανίστηκε σε έξι από τις οκτώ ταινίες του «Χάρι Πότερ» ως διευθυντής της Σχολής Μαγείας «Χόγκουαρτς», καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ.

H σύζυγος του Μάικλ Γκάμπον, Ανν

Στη διαθήκη έχει γίνει πρόβλεψη ώστε η τεράστια περιουσία του, που ανέρχεται σε 1.465.882 λίρες, να περάσει στον Φέργκους, εάν η μητέρα του είχε πεθάνει πριν από τον σύζυγό της.

Εν τω μεταξύ, η Χαρτ, η οποία ζούσε ανοιχτά με τον σερ Μάικλ σε ένα αρχοντικό στο Δυτικό Λονδίνο, δεν λαμβάνει ούτε δεκάρα στη διαθήκη, η οποία συντάχθηκε και υπογράφηκε το 2016.

Η Χαρτ είχε αποκτήσει δύο παιδιά με τον ηθοποιό, τον 17χρονο Τομ και τον 15χρονο Γουίλιαμ, που έλαβαν μόλις 10.000 λίρες και ένα τρόπαιο, σύμφωνα με το τρισέλιδο έγγραφο.

Και στους δύο απονεμήθηκε ένα βραβείο του ηθοποιού με ασημένια καρδιά, του Variety Club of Great Britain. Ο μεγαλύτερος γιος πήρε αυτό που απονεμήθηκε στον πατέρα του το 1987, ενώ ο νεότερος πήρε αυτό που απονεμήθηκε το 2000.

Μιλώντας από το βικτοριανό σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων με ταράτσα, αξίας 1,5 εκατομμυρίων λιρών, η Χαρτ δήλωσε: «Δεν με αφορά. Πραγματικά, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό».

Πιστεύεται ότι ο σερ Μάικλ και η Χαρτ δεν ήταν μαζί για αρκετό καιρό πριν από το θάνατό του.

Ο Φέργκους, ειδικός στα κεραμικά, αρνήθηκε να σχολιάσει όταν τον πλησίασαν στο διατηρητέο οικογενειακό αρχοντικό τους, αξίας 5 εκατομμυρίων λιρών, στο Meopham του Κεντ. Μιλώντας εκ μέρους της μητέρας του, αρκέστηκε να πει: «Δεν θέλει να σας μιλήσει».

Ο μεγάλος γιος του Μάικλ Γκάμπον, Φέργκους

Η διπλή ζωή του «Άλμπους Ντάμπλντορ»

Η Φιλίπα Χαρτ συνάντησε για πρώτη φορά τον Μάικλ Γκάμπον στα γυρίσματα της σειράς «Longitude», του Channel 4, το 2000, ενώ επί δύο δεκαετίες μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα σε εκείνη και τη λαίδη Άν.

Μέσα σε έναν χρόνο από την γνωριμία τους, παρουσίαζε ανοιχτά τη Φιλίπα, μια ελκυστική μελαχρινή, ως σύντροφό του στη Μάγκι Σμιθ και σε άλλα μέλη του καστ στα γυρίσματα της ταινίας του «Gosford Park», στην οποία υποδυόταν έναν ερωτύλο αριστοκράτη.
Ο Μάικλ Γκάμπον με την ερωμένη του Φιλίπα Χαρτ

Η λαίδη Γκάμπον λέγεται ότι αρχικά ήταν συντετριμμένη από τα νέα της παράλληλης σχέσης του συζύγου της και μετακόμισε από το σπίτι που μοιράζονταν, αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε με μια συμφωνία που έκαναν και επέστρεψε στο σπίτι τους, στο Gravesend.

Η Άν είναι συνταξιούχος μαθηματικός, η οποία έχει τη δική της σειρά κεραμικών και έχει πάθος με τη βιβλιοδεσία.

Ποιος ήταν ο Μάικλ Γκάμπον

Ο σερ Μάικλ Τζον Γκάμπον ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ξεκίνησε την 60χρονη καριέρα του στο Royal National Theatre μαζί με τον σερ Λόρενς Ολίβιε και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και σειρές. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή σε μια παραγωγή του «Οθέλλου», στο Gates Theatre του Δουβλίνου, το 1962.

Μερικές από τις πιο γνωστές του τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στις βρετανικές σειρές «The Singing Detective» και «Maigret», του BBC, ως επιθεωρητής Ζιλ Μεγκρέ. Πρωταγωνίστησε ακόμη στον «Λόγο του βασιλιά», «Paddington», «Victoria & Abdul» κ.ά.

Αγαπήθηκε πολύ από το νεότερο κοινό όταν ενσάρκωσε τον εμβληματικό διευθυντή του Χόγκουαρτς, «Άλμπους Ντάμπλντορ», σε έξι ταινίες του Χάρι Πότερ. Πήρε τη σκυτάλη του ρόλου από τον Ρίτσαρντ Χάρις, που πέθανε μετά τη δεύτερη ταινία του δημοφιλούς franchise.

Στην τεράστια καριέρα του, ο Μάικλ Γκάμπον κέρδισε τέσσερα βραβεία BAFTA και τρία Olivier, μεταξύ άλλων βραβεύσεων και υποψηφιοτήτων.

Το 1998 χρίστηκε Ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο «The Queen’s New Years’ Honors» για τις υπηρεσίες του στη δραματική τέχνη.

Διαβάστε ακόμη: