Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη της δικιάς τους «Ρούξι». Της εμβληματικής αρχηγού του Παναθηναϊκού που επί 7 χρόνια “σημάδεψε” τον σύλλογο με τις διακρίσεις τόσο εν ζωή, όσο και με το θάνατό της, φεύγοντας τόσο πρόωρα από τη ζωή, στα 46 της χρόνια!

ruxi-01

Μετά λοιπόν την τιμητική τελετή στην ιδιαίτερη πατρίδα της στη Ρουμανία, η μητέρα Ντόϊνα, ο γιός της Ρούξι, Φίλιππος μαζι με εκατοντάδες φίλους όχι μόνο του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού βόλεϊ, κατέκλυσαν από νωρίς το κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» για να αποχαιρετήσουν μέσα σε μία αποθεωτική, αλλά και έντονα φορτισμένου συναισθηματικού χαρακτήρα τελετή, όπως αξίζει αυτή τη μορφή του ελληνικού βόλεϊ.

ruxi-2
Τιμητικές πλακέτες απένειμαν στα μέλη της οικογένειας της Ντουμιτρέσκου ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκός Α.Ο., ο πρώην έφορος του τμήματος και ένας από τους πιο επιτυχημένους του συλλόγου, Βασίλης Πιστιόλης, η «Θύρα 13», αλλά και εκ μέρους του ΠΑ.ΣΑ.Π το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου και νυν αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας, Αθηνά Παπαφωτίου.

Δάκρυσε η μητέρα της Ρούξι όταν ο κ Μαλακατές της έδωσε ένα κάδρο με φωτογραφίες της θρυλικής πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού.

ruxi-3
ruxi-4
Εδώ και λίγα λεπτά λοιπόν η «Ρούξι» πέρασε στην αιωνιότητα με τον Παναθηναϊκό, μέσα σε έντονη συγκίνηση, αποδίδοντας την ύψιστη μορφή σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τη Ρούξι, να αποσύρει και επίσημα -είχε αποσυρθεί και επί προεδρίας Κίτσιου- για πάντα στον ουρανό του «Τάφο του Ινδού» τη φανέλα με το Νο #9, δίπλα σε αυτή του εν ζωή εμβληματικού αρχηγού του συλλόγου, Σωτήρη Πανταλέοντα.

Μέσα από την απόσυρση της φανέλας της, ο μύθος της Ρούξι θα συνεχίζει να ζει στην καρδιά και τη σκέψη των φίλων των «πράσινων» αιώνια! Ένας μύθος που θα αντέξει για πάντα στο διαβρωτικό πέρασμα του χρόνου, και θα υποδηλώνει την αναγνώριση στο πρόσωπο της αθάνατης «αρχηγού».

ruxi-5
ruxi-6

Στις 19.00 άρχισε, στη μνήμη της Ντουμιτρέσκου, το φιλικό ματς του Παναθηναϊκού με τα Βριλήσσια, της πρώτης από τις 3 εν Ελλάδι ομάδες της αείμνηστης διεθνούς άσου, καθώς τη χρονιά 2013-2014 αγωνίστηκε στον Ηρακλή Κηφισιάς.