O βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης θα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, μετά από απόφαση του νεοεκλεγέντος προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ τη θέση της δεύτερης κοινοβουλευτικής εκπροσώπου η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Για τη θέση γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στη θέση του Βασίλη Κεγκέρογλου θα προταθεί η κυρία Ευαγγελία Λιακούλη. Ήταν στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και από τα πρώτα στελέχη που στήριξαν στην εκλογική τους περιφέρεια την κάθοδο του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία. Η κυρία Λιακούλη είχε και έχει «αντίπαλο» στην περιοχή τον πρώην υπουργό και βουλευτή, τον παπανδρεϊκό Φίλιππο Σαχινίδη ο οποίος κατάφερε πρωτιά για τον πρώην πρωθυπουργό στην πόλη της Λάρισας. Αυτή την φορά ο νέος Γραμματέας της ΚΟ θα έχει και αναπληρωτή: ίσως για να διατηρηθεί η ισορροπία και για να δοθεί χώρος αξιοποίησης και για άλλους κοινοβουλευτικούς από τις νεότερες γενιές. Για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα ακούγονται τα ονόματα του Γιώργου Αρβανιτίδη και Γιώργου Μουλκιώτη.

Ο κ.Κατρίνης, νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έχει, αν και από τις νεότερες γενιές, αποκτήσει εμπειρία από διάφορες μάχες και δη για την οικονομία στο κοινοβούλιο. Καλή σχέση επικοινωνίας έχει όμως ο νέος πρόεδρος και με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη διατηρώντας ωστόσο και εκείνος τις μέρες της έντονης εσωκομματικής κόντρας ενωτικό προφίλ.

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι χθες το απόγευμα έγινε κρούση στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο -βασικό παίκτη της πλευράς Ανδρουλάκη- να θέσει υποψηφιότητα για Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και μετά την εκλογή του να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της βουλής.

 

Αυτή την ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντάται με τον Βασίλη Κεγκέρογλου .O Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει ολοκληρώσει τις επαφές του και θα ανακοινώσει τις εισηγήσεις του στη συνεδρίαση της ΚΟ, στις 16:00, όπου θα τεθούν σε ψηφοφορία.